Мећава не зауставља радове на аутопуту: За три дана комплетира се коловозна конструкција на деоници од Прељине до Паковраћа (ВИДЕО) 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji             

 
Мећава не зауставља радове на аутопуту: За три дана комплетира се коловозна конструкција на деоници од Прељине до Паковраћа (ВИДЕО)
Trenutno na sajtu: 645       |       Podeli:
13.12.2021 | 0 коментар(а)



Чачак - Иако је снег оковао већи део Западне Србије, лоши временски услови нису зауставили



радове на изградњи аутопута од Прељине до Паковраћа. Радови на деоници дугачкој 11,6 километара од почетка априла изводе се даноноћно, а да деоници се налазе и три моста и један тунел-

„Надамо се да ће у наредна два до три дана бити комплетирана цела коловозна конструкција на овој деоници. Што се тиче самих услова, снег је, али се трудимо да радимо и пратимо временску ситуацију, сваки сат који могућ за рад користимо да завршимо ово што је започето рекао је Бранислав Вуковић, директор пројекта Рад инжењеринг.

Да су радови ушли у саму завршницу сведочи и то што се тренутно асфалтира лева тунелска цев, постављају се елктро опрема и осветљење. Остало је још неколико мањих лотова да се заврше око 300, 400 метара,а цела траса биће асфалтирана у наредних пет до седам дана.

Министар грађевинарства, саобрћаја и инфраструктуре, Томислав Момировић, изразио је захвалност свим људима који су учествовали на овим радовима, истакавши да је постигнут велики успех и да лоше временске прилике нису омеле радове, да људи неуморно раде, за њих није постојала вејавица и није било паузе, како би било омугећено грађанима да ове Нове године заобићу гужве у Прељини.

„Уверен сам да ћемо у наредним данима ослободити Чачак и омогућити његовим грађанима да користе градске саобраћајнице само за градски саобраћај, а да људи који иду у транзиту од Београда, Новог Сада ка Прибоју, Пријепољу, Ужицу, Новој Вароши, ка Источној Босни и Црној Гори да користе овај ауто - пут. Приближавамо се полако великом успеху о којем смо сањали деценијама. Не знам да ли је ико вераовао да ћемо ми, не само изградити ауто - пут Београд - Чачак, него да ћемо завршити и ову деоницу око Чачка која ће изаћи на Паковраће и омогућити Чачку, не само у саобраћајном и еколошком смислу аеро загађења да продише, већ у смислу развоја и ширења. Не може један град у који се слива сав транзитни саобраћај да се развија нормално”, рекао је Момировић.

Министар је истакао да се Чачку морају омогућити предуслови за урбанистички развој, а ово су предуслови, превенствено измештање транзитног саобраћаја. То ће се успети у Чачку, у Горњем Милановцу, за две године у Ужицу, Пожеги, Лозници. У наредним годинама свим градовима у Србији биће омогућено да се развијају мање аеро загађења и транзитног саобраћаја.

„Тренутни временски услови неће утицати на квалитет радова на овој деоници, живимо у XXI веку, људи асфалтирају путеве и на минус 25 степени, и на њих смо могли да рачунамо када смо одлучили да ово завршимо до краја ове године.

Могли смо да се позовемо на временске услове и да кажемо да ћемо наставити радове крајем марта или полчетком априла, зависи кад температура пређе 15 степени у континуитету, али ми немамо право на то према грађанима наше земље и пре свага према грађанима западне Србије, који су дуго чекали на овај ауто - пут и морамо да га завршимо и никаквих компромиса по питању квалитета не сме да буде и неће бити”, појаснио је Момировић.

Свој ауто гурао ван коловоза, голавни путеви заиста јесу проходни


ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.393.280 посета
Тренутно на сајту: 646 посетилац(a)