У МО потврђено још 26 позитивних случајева, у болници 60 пацијената на респиратору пет 


Todorović za osam godina asfaltirao 500 km lokalnih puteva, evo šta je još planirao              Danas je Velika subota, drugi dan hrišćanske žalosti posle Velikog petka              U Srbiji danas oblačno, ponegde kiša i pljuskovi, a popodne prestanak padavina.              Gradonačelnik Čačka Milun Todorović posetio Mz Ključ              Za lokalne izbore u Čačku pod rednim brojem 2 izborna lista advokata Ivana Ćalovića              Na Zlatiboru se traži krevet više              Predsednik Aleksandar Vučić i premijer Miloš Vučević položili su cveće i zapalili sveće na spomenik ubijenima u Malom Orašju I Duboni              Rekonstrukcija gradskog trga u Čačku polako ulazi u završnu fazu              Pokret ,,Mi snaga naroda,, prof.dr.Branimir Nestorović prikuplja potpise podrške u Čačku             

 
У МО потврђено још 26 позитивних случајева, у болници 60 пацијената на респиратору пет
Trenutno na sajtu: 523       |       Podeli:
06.11.2020 | 0 коментар(а)



Чачак - У чачанској болници на ковид одељењима, на данашњи дан, је 60 лежећих пацијената.
Руководилац Радног тима за праћење ширења корона вируса у МО Михаило Луковић, фото: ГЗС

Од јуче је било осам пријема, а шест особа је отпуштено. На одељењу интезивне неге је шест пацијената, од којих је пет на респиратору. Број прегледа у ковид амбулантама био је 168 од тога 90 првих и 78 других, док у болници је прегледано 73 особе, и то 55 први пут.
Према информацијама из ЗЗЈЗ од послатих узорака позитивно на ковид - 19 је 26 особа и то 14 из Чачка, девет из Горњег Милановца и три из Ивањице.

„Пацијенти из Горњег Милановца су у претходном периоду били усмеравани у Крагујевац, сада се та ситуација променила због великог броја заражених у том граду, тако да их морају слати у чачанску болницу. За сада су нам ковид одељења на инфективном, грудном и неурологији а са интерним се креће од понедељка. Боримо се да направимо капацитет од 180 постеља, надамо се да нам неће требати више за овај период. У претходном таласу имали смо 220 кревета и неких 50 у Плавој хали у Атеници”, рекао је руководилац Радног тима за праћење ширења корона вируса у МО Михаило Луковић.

У самоизолацији у Моравичком округу закључно са данашњим даном је 168 особа, од тога у Чачку 94, у Горњем Милановцу 65, у Ивањица четворо и троје у Лучанима.
Луковић је оптимиста и нада се да у овом таласу епидемиолошка ситуацијау у округу неће имати експлозивни карактер, првенствено што велики број људи има антитела а и грађани су почели опрезније да се понашају. Не треба заборавити да од 1. новембра до сада је регистровано три смртна случаја.

Начелница ШУ у Моравичком округу Слађана Парезановић

Начелница Школске управе у МО Слађана Парезановић рекла је да се ситуација што се тиче ковида - 19 у свим основним и средњим школама и предшколским установама у Моравичком округу, држи под контролом.

„Школска управа је у свакодневној комуникацији са директорима образовних установа, а податке смо у обавези да шаљемо кабинету министарства просвете. У овом тренутку на онлајн наставу прешло је цело одељење или две групе у Техничкој школи у Горњем Милановцу, једна група у Прехрамбено - угоститељској школи у Чачку и једна група у Економској школи у Чачку. Што се тиче основне школе Милица Павловић, они имају ученика који је позитиван, али он је на време изолован из одељењске заједнице и ту није било потребно да разред прелази на онлајн наставу. Ми имамо и запослене који су позитвини али с обзиром да су дошли из породица које су позитивне сви су на време изоловани и у овом тренутку за остале људе у колективу нема опасности. Најкомпликованија организација рада је у ПУ `Сунце` у Горњем Милановцу где је у среду детектовано инфицирање запослене у кухињи, тако да се она затворила. Ових дана поручивали су кетеринг а од понедељка ће кухиња бити оспособљена за рад”, казала је Парезановић.

ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


kovid cacak moravicki okrug

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 159.239.800 посета
Тренутно на сајту: 524 посетилац(a)