Нова, модерна трафостаница у Невадама у функцији од 5. јуна 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni             

 
Нова, модерна трафостаница у Невадама у функцији од 5. јуна
Trenutno na sajtu: 700       |       Podeli:
07.05.2020 | 0 коментар(а)



Горњи Милановац - Председник општине Горњи Милановац Дејан Ковачевић, обишао је данас

локацију трафостанице 110 у Невадама, где су у току радови на изградњи потпуно нове станице.

Замењена је сва опрема коришћена у предходних 30 година и уграђена је нова најсавременије генерације. Вредност радова је око 3.5 милиона евра, инвеститор је Електропривреда Србије а предвиђено је да нова трафостаница буде пуштена у рад 5. јуна.

“Уграђено је ново 110 киловатно разводно постројење, прекидачи су најсавременије генерације са изолацијом, затим, уграђена је микропроцесорска заштитна опрема, као и уређаји који су даљински контролисани. Уграђен је и видео надзор комплетног постројења”, рекао је данас Саша Стефановић, координатор Дистрибутивног центра Краљево.

„Трансформатори су домаће производње, произведени у ’Винелу’ са сниженим губицима и далеко су поузданији од претходних. На локацији старог разводног постројења 35 кw изграђена је нова зграда где је сместено комплетно ново разводно постројење, такође најсавременије генерације. Уграђени су микропроцесорски заштитни уређаји, даљински управљиви и вакумски прекидачи. На овај начин омогућили смо значајно поуздраније снабдевање читавог конзума Горњег Милановца који заиста то заслужује као и привреда овог краја”, каже Стефановић и додаје да су радови су у пуном јеку, а завршетак је планиран до 20. маја.

Испитивање другог дела постројења трајаће 10-15 дана, и планирано је да од 5. јуна све буде у функцији“, нагласио је Стефановић.
Стефановић је истакао да су стопирани сви радове који су везани за уклапање у постојећу дистрибутивну мрежу како би се избегли планска искључења током ванредног стања.

“Од овог тренутка можемо да плански, у договору са локалном самоуправом И привредом, обављамо редукцију потрошње у појединим деловима граду у складу са потребама прикључења потрошача на нову трафо станицу”, нагласио је Саша Стефановић.

“Иако је било планирано да ови радови буду завршени много раније, због ванредног стање рокови су делимично померени али радници Електропривреде су и у том периоду обављали део послова”, рекао је Дејан Ковачевић, председник општине.

“Милановац ће добити трафостаницу савременог типа, вредност радова је око 3,5 милиона евра што је огромна инвестиција за Горњи Милановац. То значи да нећемо више имати прекиде у снабдевању електричном енергијом, као што смо имали у неком предходном периоду. Ово неће бити крај инвестиције Електропривреде Србије у рудничко таковски крај, јер смо се договорили да у неком наредном периоду заменимо све бандере И дрвене стубове у селима где имамо лоша напајања“, истакао је Ковачевић и изразио захвалност Милораду Грчићу, вд директора ЕПС-а и Саши Стефановићу координатору Дистрибутивног центра Краљево који су препознали Горњи Милановац као индустријски центар, који у је у Моравичком округу највећи потрошач индустријске струје.

Иначе, Трафо у Горњем Милановцу изграђен је између 1972. и 1974. године када је пуштен у рад и од тада, осим интервенција приликом кварова и неких неопходних замена унутар трафоа, није рађен неки озбиљнији захват.

Глас западне Србије

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


GORNJI MILANOVAC NEVADE TRAFOSTANICA IZGRADNJA

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.392.234 посета
Тренутно на сајту: 701 посетилац(a)