Недимовић у Ивањици о новим плановима за црвено злато и великим подстицајним мерама 


Danas razvedravanje i prestanak padavina              Todoroviću uručeno prestižno priznanje najboljjeg gradonačelnika u Srbiji, Vučiću specijalna nagrada !             

 
Недимовић у Ивањици о новим плановима за црвено злато и великим подстицајним мерама
Trenutno na sajtu: 496       |       Podeli:
13.11.2020 | 0 коментар(а)



Ивањица - За разлику од претходних година, али и од претходних министара који су са кнедлом у желуцу долазили у Ивањицу
Министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Бранислав Недимовић у Ивањици, фото: РИНА

и остале општине западне Србије у којима је малинарство једна од основних делатности, Бранислав Недимовић данас је посетио престоницу црвеног злата, а од малинара су се могле чути само похвалне речи. Род је распродат коначно по задовољавајућој цени, а добре прогнозе су и за следећу годину.

„Данас је заиста милина доћи у овај крај. Никад нисмо бежали од проблема, већ смо их решавали и то је дало резултате. Тако ћемо наставити и даље. Увидели смо да је један од горућих проблема стар садни материјал, који не може дати задовољавајуће приносе, зато је донета мера према којој држава са 90 одсто субвенционише куповину квалитетних безвирусних садница, које ће донети много бољи и квалитетнији род, а самим тим и доста веће приносе. Сада су сви у прилици да замене своје засаде и тако обезбеде бољу будућност своје производње", рекао је министар пољопривреде Бранислав Недимовић, приликом посете Ивањици.

Иако је корона вирус лоше утицао на многе области, пољопривреда је једна од ретких која је ове 2020. забележила раст, што према речима Недимовића, на још један начин сведочи да је Србија земља пољопривреде и да то може бити кључна окосница даљег развоја и најавио нове подстицајне мере за оне који се одлуче за прераду воћа.

„Епидемија је показала да се све више људи враћа на своја имања и започиње пољопривредну производњу, на нама је да помогнемо преко бројних субвенција. Оно што је јако важно јесте прерада воћа друге и треће класе. Лако је производити и продавати само квалитетну робу, али ти приноси нису 100 одсто и увек део рода остане. Остатак треба прерадити, једно од решења јесу улагања у дестилерије и прављење воћних ракија за које смо обезбедили извоз на евроазијско тржиште. Држава даје новац за изградњу, оспособљавање и промоцију домаћих воћних ракија, на домаћину је да се одлучи и посвети производњи", нагласио је Недимовић.

Приликом посете Ивањици, министар се осврнуо и на тренутно лошу цену препознатљивог ивањичког кромпира, истичући да ће та роба наћи свог купца.

ГЗС/РИНА

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


nedimovic ivanjica

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.308.837 посета
Тренутно на сајту: 497 посетилац(a)