Prijepoljci na državnom finalu Sportskih igara mladih 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Prijepoljci na državnom finalu Sportskih igara mladih
Trenutno na sajtu: 402       |       Podeli:
06.07.2023 | 0 коментар(а)



Prijepolje / Priboj / Beograd – Sve je spremno za početak Državnog finala 10. sezone Dunav osiguranje



Sportskih igara mladih u okviru koje je održano preko stotinu događaja u više od 80 mesta širom Srbije.

Ovoga puta završnica takmičenja u Srbiji održaće se u opštini Petrovac na Mlavi u Banji Ždrelo.

„Nastavljamo sa praksom da decu, učesnike Državnog finala odvedemo u neki novi kraj Srbije. Opština Petrovac na Mlavi je izrazila želju da ove godine ugosti najbolje Simovce . Deca iz Petrovca na Mlavi, kao i lokalna samouprava ove opštine su od početka uz Igre, tako da se za ovih 10 godina razvilo obostrano prijateljstvo i poštovanje. Drago mi je što, zahvaljujući pulu sponzora, kao i odličnoj saradnji sa lokalnim samoupravama i dalje uspevamo da za decu sve bude besplatno”, kaže predsednica Dunav osiguranje Sportskih igara mladih Marija Mihajlović.

Od 10. do 18. jula deca će se takmičiti u 10 sportskih disciplina, atletika, Lino između dve vatre, 3×3, odbojka na pesku, MIS turnir u odbojci, šah, stoni tenis, Millennium team turnir u tenisu, rukomet i mali fudbal za dečake 2012. i mlađe i Coca-Cola kup za starije dečake i devojčice. U Banju Ždrelo stiže blizu 800 učesnika Državnog finala iz preko 50 mesta širom Srbije.

Izvršni direktor Državnog finala 2023. Filip Komarica kaže da ga raduje što su Dunav osiguranje Sportske igre mladih i ove godine potvrdile da su omiljena sportska manifestacija među decom u Srbiji.

„Raduje nas svako novo dete koje se pridruži Igrama, ali smo ponosni što imamo decu, kao što je Marko Milanović iz Pančeva koji već sedmu godinu učestvuje u Igrama. Marko je sad već momak, državni je prvak u šahu i stonom tenisu, učestvuje na velikim međunarodnim turnirima, ali kaže da najviše voli turnire Sportskih igara mladih. Imamo i primer braće Mehović iz Prijepolja koji se generacijski smenjuju u Igrama, tako da posle Edina i Zijada, sa nama je i njihov najmlađi brat Mahir. Mahir će sa drugom Zahirom igrati na finalnom turniru odbojke na pesku, discipline koja je njegovu braću odvela na Međunarodnu završnicu u Split. Takođe, na Millennium team turniru u tenisu igraće i sestre bliznakinje Sara i Hana Kalantarian koje žive u Berlinu, ali su dolazile u Srbiju da učestvuju na našim turnirima i evo ih, stigle su do završnice”, kaže Komarica.

Pobednici turnira u Banji Ždrelo putuju 21. avgusta na Međunarodnu završnicu u Splitu, gde ih očekuju vršnjaci iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske.

 

PP Media / GZS

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


PRIJEPOLJE SIM FINALE

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.390.184 посета
Тренутно на сајту: 403 посетилац(a)