Fabrika koja se za 20 godina digla iz pepela i postala dragačevska hranilica 


U SRBIJI JOŠ DANAS TOPLO, OD SUTRA OSETNO HLADNIJE              Ističe rok za registraciju trotineta, kazne i do 120.000 dinara              I ove godine besplatni udžbenici za određene kategorije učenika              U Ljuboviji se 11.maja održava Gastro festival              Vučić: Utvrđeno je da Srbija nije odgovorna za navodni genocid u Srebrenici             

 
Fabrika koja se za 20 godina digla iz pepela i postala dragačevska hranilica
Trenutno na sajtu: 330       |       Podeli:
15.05.2023 | 1 коментар(а)



Lučani - Najznačajnija fabrika u odbrambenoj industriji Srbije „Milan Blagojević Namenska”, danas je obeležila 74 godine postojanja.
„Milan Blagojević Namenska” obeležila 74 godine postojanja - lučanski gigant davno prevazišao lokalne okvire, foto: GZS

Predrag Ilić, diplomirani inženjer tehnologije nalazi se na čelu ovog preduzeća od prošle godine
kada se prihvatio teškog zadatka, da preduzeće održi na stazi uspona gde ga je ostavio njegov prethodnik Radoš Milovanović (1944 – 2022). Milovanović je ovo preduzeće nekon strahovitog bombardovanja 1999. godine podigao iz pepela i ono je danas uzor mnogim vojnim industrijama u zemlji i svetu.

Radoš Milovanović je najzaslužniji što je ova fabrika preživela i postala preduzeće sa nadprosečnim platama u regionu. Opština Lučani odužila mu se dodelivši mu ime ulice


„Posebna mi je čast što sam ja danas na čelu `Milana Blagojevića`, to je uspešna fabrika i veliki gigant koja koristi svaku priliku da svoje radnike ispoštuje maksimalno, pa tako i ovog puta. Slavljenicima je pripala zaslužena nagrada, svi su vredno radili i oni sa 40 godina staža i oni od deset i svojim trudom doprineli uspehu fabrike. Naši kapaciteti su prezauzeti i ni blizu ne možemo da ispunimo potražnju. To nam je viši motiv da radimo još bolje i još više i da iskoristimo priliku da svima bude dobro. Imamo odličnu saradnju sa lokalnom samoupravom i lokalnim privrednicima i svi idemo ka jednom cilju da opština bude što uspešnije”, kazao je Ilić.

Predrag Ilić, v.d. direktora „Milan Blagojević Namenska”

Janković Slobodan danas je proslavio 40 godina rada u fabrici i kaže da je bilo i ovakvih i onakvih dana, ali većinom je bilo dobro. „Zahvaljujući pokojnom direktoru Radošu Milovanoviću ova fabrika danas postoji. Zadovoljan sam što sam tolike godine proveo u voj firmi i nikada nisam imao nameru da je napustim.”

Predsednik sindikata MB - Namenska, Zoran Babić

Predsednik sindikata MB - Namenska, Zoran Babić rekao je da je preduzeće davno prevazišlo okvire lokalnog, srpskog, bivšeg jugoslovenskog imena i postalo brend. „Mi koji gajimo tradiciju našeg preduzeća pokušavamo to da uradimo svojom slogom i jedinstvom.Tako smo uspeli da ga očuvamo u turbulentnim godinama, a imali smo ih dosta. Na ovaj dan ne moramo da se podsećamo na te teškoće, već samo na ono što nam je lepo. Ali sećaćemo se njih, onih drugih dana koji nisu svečani. Ove godine 23 ljudi ispraćamo u penziju”, kazao je Babić.

Inače, u fabrici „Milan Blagojević Namenska” radno je angažovano nešto malo više od 1 500 radnika.

GZS




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


nemenska milan blagojevic fabarika

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (1)

  • M.L. Lučani

    Čestitam veliku godišnjicu uspešnog rada. Pored velikog doprinosa obezbeđenju standarda zaposlenih veliki doprinos preduzeća primetan je u ukupnom razvoju Lučana Od početka Maja preduzeće MB- Namenska započelo je investiciju privođenja nameni stambene zgrade u naselju Centar, posle 30 godina od početka gradnje. Svaka čast rukovodstvu na svemu i na ovom potezu.



  •  















     


     

    © Глас Западне Србије
    Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
    032 347 001
    redakcija@glaszapadnesrbije.rs

    Импресум

    Статистика сајта:
    Прес: 157.162.503 посета
    Тренутно на сајту: 330 посетилац(a)