Srđan iz Topole je spasio preko 200 života: On je dobrovoljni davalac punih 30 godina 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Srđan iz Topole je spasio preko 200 života: On je dobrovoljni davalac punih 30 godina
Trenutno na sajtu: 350       |       Podeli:
31.05.2023 | 1 коментар(а)



Topola – U Topoli se svakog trećeg četvrtka u mesecu u organizaciji Crvenog krsta Topola i

Službe za transfuziju krvi Kragujevac održava akcija dobrovoljnog davanja krvi. Ovakve akcije su veoma dragocene jer je krv jedini lek koji samo čovek čoveku može dati. Jedan od dobrovoljnih davalaca koji se odaziva na skoro svaku akciju je Srđan Srećković iz Topole koji je krv dao prvi put sa 19 godina, 1993. godine kao vojnik u Beloj Crkvi. Kako kaže, od tada je redovan davalac i ponosan je na podatak da je svojom humanošću do sada spasio preko 200 života.

„Ja sam AB+ krvna grupa, imam 49 godina i dao sam 72 ili 73 puta krv s tim što neka davanja u ratnim uslovima nisu evidentirana pa ih je verovatno i više. Nagrađivan sam od Crvenog krsta Srbije, odlikovan i nagrađivan od institucija, SPC, Vojske Srbije, Zajednice srpskih opština. Inače sam kao predsednik Ravnogorskog pokreta u periodu od 2008. do 2013. godine organizovao brojne akcije gde smo samo za transfuziju K.C. Kosovska Mitrovica dali 1370 jedinica krvi. Naravno da nisam davao krv da bi me bilo ko pohvalio ili nagradio. Vođen sam krilaticom da ‘ruka koja daje ne prosi’. Bitno je reći, za buduće davaoce, da od jedne doze koju damo, spašavamo tri života“, rekao je za TopPres Srđan Srećković.

Takođe i njegova ćerka Nikolija koja je nedavno napunila osamnaest godina upisala se kao dobrovoljni davalac a sledeći njen primer još nekoliko gimnazijalaca dalo je krv.

GZS/ TopPres




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


SRDJAN KRV AKCIJA

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (1)

  • Dragan

    Bravo ljudino ! Ovakvi ljudi zasluzuju paznju i divljenje ! Hvala ti na tvojoj humanosti i dobrocinstvu.



  •  















     


     

    © Глас Западне Србије
    Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
    032 347 001
    redakcija@glaszapadnesrbije.rs

    Импресум

    Статистика сајта:
    Прес: 157.465.375 посета
    Тренутно на сајту: 351 посетилац(a)