Завршена информатичка обука жена у прибојским селима 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Завршена информатичка обука жена у прибојским селима
Trenutno na sajtu: 568       |       Podeli:
10.06.2019 | 0 коментар(а)



Прибој - Удружење жена „Сачувајмо село” из Прибоја је конкурисала код Министарства трговине, туризма и телекомуникација
Информатичка обука жена у прибојским селима, фото: РИНА

на конкурсу за пројекат „Мој прозор у свет” који је прошао са милион динара. У оквиру тога обављена је обука 32 жене из четири сеоске месне заједнице у Прибоју. Купљено је шест лап топова које су оне користиле, фото апарат, пројектори и све оно што је било потребно за презентацију њихових производа.

Обуке су вршене у домаћинствима самих жена, како оне не би морале да долазе у град и тако губиле на времену. Успешно су завршиле основну ИТ обуку и упознале се са основним официјалним пакетом, раду на рачунару путем интернета, на свим апликацијама и презентацијама на Power pointu које су данас и представиле.

Данас је одржана завршна конференција којој је присуствовала државна секретарка Татјана Матић из Министарства трговине, туризма и телекомуникација а имајући у виду да је ово један од два најбоље оцењена пројекта међу осам који су рађени у Србији преко овог министарства.

Заменик председника општине Прибој Саша Василић и државна секретарка Татјана Матић из Министарства трговине, туризма и телекомуникација, фото: РИНА

„Ми смо подржали пројекат `Сачувајмо село` са милион динара на нашем конкурсу. Он је био најуспешнији а разлог лежи у чињеници да овде имамо једну врло добру невалдину организацију која окупља жене пољопривреднице. Сматрамо да је овај начин окупљања и рада оно што је неопходно не само као подршка развоју руралне средини у Републици Србији већ и економског оснаживања жена у заједницама. Овај прибојски крај и жене су показале колико им интелектуалне вештине помажу у томе да своје производе могу да презентују на различитом интернет тржишту. За крај године планирамо да реализујемо још један пројекат у сарадњи са овом невалдином организацијом у Прибоју али и са локалном самоуправом. Следећи корак је формирање женске задруге и нешто чему ћемо ми као ресорно министарство дати подршку”, рекла је Матић.

Заменик председника општине Прибој Саша Василић захвалио се државној секретарци и ресорном министарству на помоћи Удружењу жена.

Информатичка обука жена у прибојским селима - 2, фото: РИНА

„Ово је само један од видова помоћи које је ресорно министарство пружило општини Прибој, а наш циљ је да што више средстава повучемо да би имали још примера добре праксе. Ми у локалној самоуправи желимо да подржимо овакав вид удруживања грађана. У политици имате један негативан став према невладином сектору, али Удружење жена `Сачувајмо село` управо је и на овај начин показало шта је прави невладин сектор. Он је окренут помоћи грађанима и не либе се да потраже помоћ од државе и друштва, од финансијских институција које могу да им помогну да би направили најбоље за своје грађане на терену. То је наш заједнички циљ, да наши грађани могу да живе боље”, рекао је Василић.

Он је додао да се свих година труде да кроз буџетска средства помогну, и да ће тако и наставити јер су сви пројекти Удружења жена „Сачувајмо село” изванредни и да дају добре резултате.

Председница Удружења жена „Сачувајмо село” Малина Станојевић објаснила је да је пројекат подразумевао информатичку обуку сеоских жена, а презентацијом својих домаћинстава показале су да су обалст савладале веома добро. Према њеним речима обука је трајала шест месеци.

РИНА




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.418.440 посета
Тренутно на сајту: 569 посетилац(a)