Ulaganja u seoske fudbalske klubove i putnu infrastrukturu u Mojsinju i Donjoj Trepči 


U Srbiji danas uglavnom sunčano, na zapadu zemlje mogući pljuskovi sa grmaljvinom              Nagrada za glumačku bravuru Bratislavu Jankoviću              Najavljeno potpisivanje sporazuma o slobodnoj trgovini Srbije sa Egiptom u julu ili avgustu              Počela rekonstrukcija vrtića u Starom Priboju              Identifikacione nalepnice za laka električna vozila zvanično obavezne             

 
Ulaganja u seoske fudbalske klubove i putnu infrastrukturu u Mojsinju i Donjoj Trepči
Trenutno na sajtu: 384       |       Podeli:
26.05.2024 | 0 коментар(а)



Čačak - Gradonačelnik Čačka Milun Todorović danas je sa saradnicima posetio mesne zajednice Mojsinje i Donju Trepču.
Foto: GZS

Fudbalskom klubu Morava iz Mojsinja je od Sporstskog saveza grada Čačka danas dodeljena kosačica, kako bi na što kvalitetniji način mogli da održavaju sportski teren, saopšteno je iz kabineta gradonačelnika Čačka. 

-Najveći izazov u Mojsinju jeste dovođenje rzavske vode do svih domaćinstava, jer je sada samo ima jedan deo ovog sela. Na dobrom smo putu da taj projekat, kojim se niko nije bavio, završimo, jer je urađena javna nabaka za te radove, čija je vrednost 14 miliona dinara, dok će građani učestvovati samo 15 odsto u odnosu na sumu koju Grad investira. Počela je rekonstrukcija većeg dela Doma kulture i planu je zamena devastiranog krova na prostorijama Mesne zajednice, tako da će centar sela biti potpuno rekonstruisan – rekao je Todorović.

U Donjoj Trepči završeno je asfaltiranje takozvanog puta za Vasiljeviće, u dužini od oko 800 metara. Vrednost ove investicije je iznosila oko šest miliona dinara, što je na zahtev Grada Čačka finansirala Vlada RS.

-Planiramo da uradimo još oko četiri kilometra saobraćajnica u ovom selu, na različitim lokacijama, nakon čega ovde više neće biti makadamskih puteva, što i jeste želja meštana. Lokalna samouprava je u velikoj meri ulagala i u Donju i u Gornju Trepču, tako je 2018. godine dobijena rzavska voda, dok sada radimo na projektu za kanalizacionu mrežu. Kada je putna infrstruktura u pitanju, upravo se u Gornjoj Trepči asfaltira jedna deonica puta, veoma značajna, koja je u samom centru Atomske banje Gornja Trepča – rekao je zamenik gradonačelnika Vladan Milić.

Predsednik Saveta MZ Donja Trepča Drago Bogićević naglasio je da novi asfalt u velikoj meri olakšava građanima život u selu, u kome je, kako je istakao veliki broj dece i mladih bračnih parova, čija je želja da ostanu da žive u Donjoj Trepči.

GZS




PODELI:








Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 162.911.853 посета
Тренутно на сајту: 385 посетилац(a)