СОЧ: Још увек нису испуњени захтеви из споразума између Владе и Синдиката 


Danas sunčano i toplo uz temperaturu do 28 stepeni              Počela Stradalna nedelja - danas je Veliki ponedeljak              Koalicija Aleksandar Vučić – Čačak sutra- predala listu za lokalne izbore, prvi na listi Milun Todorović              Nosilac liste naprednjaka u Ivanjici je Ivan Mojsilović              Koalicija okupljena oko SNS i liste Aleksandar Vučić – Užice sutra -predala GIK-u izbornu listu              Dveri prikupljaju potpise za izbore             

 
СОЧ: Још увек нису испуњени захтеви из споразума између Владе и Синдиката
Trenutno na sajtu: 262       |       Podeli:
15.03.2017 | 0 коментар(а)



Чачак - Одлучили смо да на позив Уније Синдиката Просветних радника Србије, једнодневним штрајком заказаним у петак 17. марта и одласком у Београд

обележимо мартовски протест из 2015. године, рекла је на данашњој конференцији за новинаре портпарол СОЧ-а Весна Јеротијевић.

"Један од разлога протеста јесте неиспуњавање споразума који је потписан између Министарства просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије са једне стране и представника репрезентативних синдиката са друге стране којим је окончан шестомесечни штрајк просветних радника 24. априла 2015. године", истакла је Јеротијевић.

Споразум потписан 24. априла 2015. године, фото: Глас западне Србије

Председник Синдиката образовања Чачак Владимир Аџић рекао је да када се нешто потпише то би требало и да се испуни.  

"Чланом два споразума који је 24. априла 2015 године потисан, Влада се обавезује да ће у току 2015. године исплатити светосавску награду, а до сада три овакве награде нису исплаћене. Чланом седам се предвиђа да уштедама у буџету које смо ми направили искористе за побољшање материјалног положаја запослених у основним и средњим школама, што такође није урађено. Ми тражимо и повећање плата за шест посто јер нам још увек плата није на нивоу из 2014. године. Дакле то су три ствари које ми тражимо од Владе", каже Аџић.

Он је такође демантовао да су плате повећане већ је истакао да су смањене.

"Плата је 2014 године смањена за 10 процената, да би 2015. године та плата повећана четири процента, а у децембру 2016. године повећана шест процената на тај износ, што значи да још увек плата није враћена на ниво из новембра 2014. године, а да не говоримо о инфлацији која је за те две године била пет процената", нагласио је Аџић.

Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.672.367 посета
Тренутно на сајту: 263 посетилац(a)