Борчеве легенде воде Скупштину клуба 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku              Ubijen muškarac u Preljini              Cena jaja na pijacama od 15 do 35 dinara              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?             

 
Борчеве легенде воде Скупштину клуба
Trenutno na sajtu: 727       |       Podeli:
27.06.2017 | 0 коментар(а)



Чачак - У Скупштини Борца у наредном четворогодишњем мандату биће 28 делегата. За председника Скупштине изабран је Предраг Кулашевић -Гагило,
Скупштина ФК "Борац", фото: ГЗС

а његов заменик биће Растко Драгићевић. Ево како изгледа биографија ове двојице борчевих легенд.

 

 

Председник Скупштине ФК "Борац", Предраг Кулашевић-Гагило, фото: ГЗС

Предраг Кулашевић -Гагило, својом спортском, радном и животном биографијом обележио је низ деценија нашег клуба, учествујући као играч, тренер или руководилац у свим великом достигнућима Борца од шездесетих година прошлог века.

Био је:

- првотимац Борца 12 година у најславнијој генерацији клуба;

- помоћник шефа стручног штаба 15 година;

- технички директор клуба у време кад је генерација Чакара и Драгутиновића улазила у Прву лигу;

- технички директор у време док је спонзор клуба био Миленко Костић;

- биран је у четири сазива Скупштине ФК Борац.

Кулашевић је рођен 25. фебруара 1943. године у чачанском насељу Циганмала, растући уз оца Љубишу и мајку Косару Мишовић.

Завршио је Економску школу у Чачку и вишу Економску школу у Београду. Радио је у ЦЕР-у 10 година као комерцијалиста а затим прешао у занатску задругу „Универзал” где је био најпре комерцијални директор, а од 1998. године је генерални директор „Универзала”.

Носилац је бројних признања. Изабран је у најбољи тим Борца у 20. веку, спортски новинари Чачка доделили су му награду за животно дело, а 2009. године добио је највише друштвено признање у нашој средини, Децембарску награду Чачка.

Добитник је других признања за свој рад: Плакете Црвеног крста Чачка за допринос раду ове организације, Златне плакете „Трофеја Гуча” за изузетан допринос развоју омладинског фудбала (децембра 2016.), плакете ФК Младост – Радост за успешну сарадњу и допринос развоју клуба (децембра 2016.) и Награде Фудбалског савеза града Чачка за допринос развоју фудбала на територији града.

Заменик председника Скупштине ФК "Борац", Растко Драгићевић-Рацо, фото: ГЗС

Растко Драгићевић-Рацо рођен је 20. фебруара 1940. у Београду, регистрован је за Борац са 16 година и са непуних 17 одиграо прву првенствену утакмицу у тадашњој Крагујевачкој зони, по чему је рекордер клуба. У анкети играча и навијача изабран је у најбољу једанаесторицу Борца свих времена, и те две чињенице сведоче о каквој је спортској личности реч.

Драгићевић је играо у тиму који је 15. јула 1962. по први пут у клупској историји увео Борац у савезни ранг – Другу лигу, група „Исток”. Био је првотимац све до 1968. године и за први тим је одиграо укупно 400 утакмица.

По завршетку играчке каријере, прихватио је разне дужности у Борцу. Био је члан управе, техничких комисија и комисија за рад са младим играчима, заједно са Кулашевићем. Био је „технико” у време када су први тим водили Слободан Остојић, Душан Радољић и Михаило Коларевић, и члан Скупштине клуба до последњег сазива.

По занимању је саобраћајни инжењер, био је комерцијални директор и в.д. генералног директора трговинске куће „Стјеник” у Чачку, из најбољих дана тог предузећа. Сада је пензионер, живи у породичној кући у Љубићу.

Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.090.469 посета
Тренутно на сајту: 727 посетилац(a)