Шумадијски пинтор нема коме да остави занат 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Шумадијски пинтор нема коме да остави занат
Trenutno na sajtu: 380       |       Podeli:
07.09.2017 | 0 коментар(а)



Крагујевац - Стари су говорили "Ко има занат у рукама тај ће увек имати посла", а то потврђује и Мирослав Шишмановић из села Маслошево.

Шишмановић је са својих 12 година почео уз свог деду да учи прве трикове пинторског заната и пуних 60 година ради предано и марљиво свој посао.

"Ни једног тренутка се нисам покајао нити ми је било тешко, заволео сам овај посао и сви ових година вредно радио, не можеш радити нешто ако нема љубави и воље", прича Мирослав, који од дрвета прави разне ствари.

Његову дугогодишњу каријеру обележили су бурићи, чаброви и каце. Објашњава да је велика разлика између ручно направљеног бурета и фабричког.

Фото: Жељко Стевановић

"Оно што ја руком обрадим и направим нема цену и може да траје годинама, поред тога изузетног је квалитета, ручни рад је увек био изнад машине", прича Шишмановић.

И сада у својих 72 године Мирослав и даље предано ради и има своје муштерије, али проблем му представља то што нема коме да пренесе своје знање и умеће, јер се за овај посао нико не интересује.

ГЗС/М. Лазаревић




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.580.915 посета
Тренутно на сајту: 380 посетилац(a)