То што ради Марковић ни ЦИА не може да протумачи 


Todorović za osam godina asfaltirao 500 km lokalnih puteva, evo šta je još planirao              Danas je Velika subota, drugi dan hrišćanske žalosti posle Velikog petka              U Srbiji danas oblačno, ponegde kiša i pljuskovi, a popodne prestanak padavina.              Gradonačelnik Čačka Milun Todorović posetio Mz Ključ              Za lokalne izbore u Čačku pod rednim brojem 2 izborna lista advokata Ivana Ćalovića              Na Zlatiboru se traži krevet više              Predsednik Aleksandar Vučić i premijer Miloš Vučević položili su cveće i zapalili sveće na spomenik ubijenima u Malom Orašju I Duboni              Rekonstrukcija gradskog trga u Čačku polako ulazi u završnu fazu              Pokret ,,Mi snaga naroda,, prof.dr.Branimir Nestorović prikuplja potpise podrške u Čačku             

 
То што ради Марковић ни ЦИА не може да протумачи
Trenutno na sajtu: 421       |       Podeli:
27.07.2017 | 0 коментар(а)



Чачак – Поштовање новинарског кодекса је оно у шта се заклињу чланови Савета за штампу, али

управо они који би требало да поштују кодекс, већ дуже време то у пракси не примењују.

Наиме, члан Савета за штампу Стојан Марковић јутрос је “преписао” текст новинара Политике Гвоздена Оташевића “Шта је ЦИА тражила у Чачку” И објавио га на свом порталу Озон прес. То не би било толико страшно да је текст преписан онако како га је аутор И написао, а Марковић је себи дао за право да објави текст донекле измењен и непотпун, али није нашао за сходно да потпише аутора.

Можда је Марковић избегао потпис аутора и из тог разлога што су управо Оташевић и његов новинарски опус, на жалост у последње време на страницама Марковићевог портала често били предмет прозивки И ружних коментара.

Марковић је у више наврата на најгрубљи могући начин вређао Оташевића називајући га чак и лажовом, иако свко ко се иоле бави овим послом, зна да се ради о једном од најбољих новинара не само у овом делу земље већ И у читавој Србији. Гвозден Оташевић је добитник највећег признања града Чачка и професионалац чија се реч итекако поштује.

Заменица уредника рубрике Србија у Политици у којој је Оташевићев текст објављен Оливера Веселиновић, изјавила је за Глас западнне Србије да је то на жалост постала њихова свакодневица И да свако себи даје за право да уређује И прекраја ауторске текстове њихових новинара.

“Када је реч о преузимању текстова оно што је најувредљивије јесте то што се не поштује новинарски кодекс, а у овом случају још више вређа што је у питању медиј који је у власништву члана Савета за штампу. Нисам правник И не желим да коментаришем да ли је то урађено по закону или није, али оно чега сваки новинар треба да се држи јесте кодекс”, казала је Веселиновић. Она је додала да је посебан апсурд што је инстанца којој би могли да пријаве овај случај управо Савет за штампу у коме гле чуда, седи управо Стојан Марковић.

Гвозден Оташевић управо због ових навода није желео да коментарише, нити да одговора на увреде и крађу текстова које је Марковић самовољно узимао, прекрајао и то без потписа аутора, као што је то урадио и данас. И све то као стручњак Савета за штампу.

Иначе, Стојан Марковић је члан Савета за штампу којим председава Петар Јеремић, његов блиски пријатељ, који је постао познат пошто је недавно на друштвеним мрежама јавно опсовао све “по списку” највишем државном руководству.

 

Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 159.235.341 посета
Тренутно на сајту: 422 посетилац(a)