Ухапшени Светомир је хранио албанску породицу са једанаесторо деце 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Ухапшени Светомир је хранио албанску породицу са једанаесторо деце
Trenutno na sajtu: 474       |       Podeli:
24.12.2020 | 0 коментар(а)



Горњи Милановац - Светомир Бачевић из Пећи као расељено лице 21 годину живи у Горњем Милановцу, али је сваке године



редовно обилазио родно место, село Бело Поље, каже његова породица.

"Док смо живели на Косову и Метохији, Светомир је, када је требало помагао комшије албанске националности. Породици са једанаесторо деце свакодневно је носио џакове са брашном како не би гладовали, није гледао које су националности.

Фото: ГЗС

Њихове њиве граничиле су се са нашом и често је знао да упрти џакове са брашном на леђа и однесе им . Знао је да  каже греота, да деца немају или не дај Боже да гладују. Такав је наш брат Светомир, он никоме трунку у воду није бацио, нити лоше помислио," каже Милоје.


Милоје Бачевић, Фото: ГЗС

"Били смо добро ситуирани док смо живели у селу Бело Поље, бавили смо се пољопривредом и годину дана пре него што смо се вратили, купили смо трактор . Били смо имућнија породица која се озбиљно бавила пољопривредом. Све смо изгубили, а у селу које је некад бројило више од 400 српских породица, сада је свега четири куће. Међу њима, није наша јер разношена је, цигла по цигла . Сваку ту циглу сам препознао на туђој кући " , каже Милић Бачевић, Светомиров брат.


Милић Бачевић, Фото: ГЗС

Хапшење Светомира Бачевића пре два дана у општини Пећ под изговором да је одговоран за наводни ратни злочин, Канцеларија за Косово и Метохију оценила је као још једну кампању застрашивања српског народа на Косову и Метохији.


Фото: ГЗС

"По среди је нови удар на Србе у јужној покрајини , пре свега на повратнике и повратничке породице који су последњих година на мети приштинских институција.Ово није први пут дасе на овакав нашин угрожава безбедност и интегритет повратника са Косова и Метохије ,а да се у прошлости доказало да су сви Србији ухапшени у оваквим акцијама невини. Једини циљ оваквог поступања приштинских институција јесте да се држе у сталном страху и неизвесности", саопштила је Канцеларија за Косово и Метохију.

 

Прилог емитован на првом програму РТВ, у Дневнику.

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


BACEVICI gornji milanovac svetomir uhapsen kosovo

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.581.931 посета
Тренутно на сајту: 475 посетилац(a)