Природа се збунила: У Чачку процветала висибаба у јануару 


Oblačno i hladnije vreme, povremeno s pljuskovima praćenim grmljavinom              Danas je Veliki petak, najtužniji dan, ali i u uvod i priprema za Uskrs              Godišnjica masovnog ubistva u OŠ „Vladislav Ribnikar”              Todorović za osam godina asfaltirao 500 km lokalnih puteva, evo šta je još planirao             

 
Природа се збунила: У Чачку процветала висибаба у јануару
Trenutno na sajtu: 247       |       Podeli:
04.01.2023 | 0 коментар(а)



Чачак - Високе температуре претходних дана на улице су измамиле велики број шетача, али на сунце су након Ниша „изашле” висибабе и у Чачку.
Фото: РИНА

Становнике насеља Атеница овог јутра пробудио је необичан расцветани прозор, као да је пролеће, а не календарски зима и то у пуном јеку, преноси агенција РИНА.

„Навикли смо да их виђамо у марту месецу када наговештавају пролеће, међутим ово нас је сада оставило у чуду. Да усред јануара, када очекујемо пахуље снега, висибабе порасту из земље, и то не само у мом дворишту већ у читавој Атеници, има их у узобиљу. Због ових пролећних температура вероватно се и природа збунила", рекла је за РИНУ Ана Биочанин из Чачка.

Ови први весници пролећа обрадовали су Чачане, али ипак са собом су донели и један проблем свим људима који муку муче са алергијама.

„Само је децембар месец време када могу да одмарам од алергија. Али, ево сада и у јеку зиме су температуре пролећне па су се сви симптоми алергије појавили знатно раније", додала је Ана.

Ова вишегодишња зељаста биљка, појави се најчешће крајем фебруара и почетком марта, ове године је знатно поранила.

ГЗС/РИНА




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 159.014.279 посета
Тренутно на сајту: 248 посетилац(a)