Rebalansom opredeljena sredstva za investicije - dodatni novac za seoske puteve 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Rebalansom opredeljena sredstva za investicije - dodatni novac za seoske puteve
Trenutno na sajtu: 439       |       Podeli:
12.03.2024 | 0 коментар(а)



Nova Varoš - Odbornici Skupštine opštine Nova Varoš usvojili su rebalans budžeta, koji je sada uvećan za 156,3 miliona dinara



i iznosi ukupno 995,4 miliona dinara. Najviše novca, novom preraspodelom opredeljeno je za investicije. Zamenik predsednika opštine Branko Bjelić navodi da je dodatnih 35 miliona dinara predviđeno za izgradnju i održavanje seoskih puteva, a rebalansom je opredeljen novac za rekonstrukciju mini terena u balon hali na Zlataru i izgradnju trafostanice u Inovi.
„Dodatno je opredeljeno 35 miliona za putnu infrastrukturu na ono što je već budžetom izdvojeno ukupno 85 miliona dinara za puteve. Izdvojena su sredsta za projekte Doma kulture kao i za sve one projekte za koje smo konkurisali i dobili pomoć od Vlade RS. Očekuje nas veliki projekat izgaradnje kotlarnice na biomasu, obaveza opštine je da finansira nadzor i to je 6 miliona”, kazao je Bjelić.

Zamenik predsednika opštine Nova Varoš Branko Bjelić 

Građane je zanimalo kako će se isplaćivati putni troškovi đacima koji pohađaju srednju školu u Novoj Varoši, zbog novog računovodstvenog sistema. Prema rečima zamenika predsednika opštine sredsta postoje i njihova želja je da se nastavi u budućnosti da finansiraju samo da se reše tehnički nedostaci.

„Uvek radimo dva rebalansa u godini, jedan na početku a jedan u septembru ili oktobru mesecu kako bi se neki radovi korigovali i spremili za zimsku sezonu. Ova godina nas je poslužili, mislili smo da ćemo imati 25 miliona torškova za čišćenje snega međutim imali smo samo dva ozbiljna snega tako da so tu uštedeli neka sredstva. Namera nam je bila da sredstva koje imamo odmah stavimo na početku sezone na raspolaganje”, kazao je Bjelić.


GZS

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


vesti nova varos skupstina

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.326.941 посета
Тренутно на сајту: 440 посетилац(a)