У оквиру мера смањења аерозагађења град Ужице определио 40 милиона динара 


Danas razvedravanje i prestanak padavina              Todoroviću uručeno prestižno priznanje najboljjeg gradonačelnika u Srbiji, Vučiću specijalna nagrada !              Todorović: Nagrada je obaveza da radimo još bolje             

 
У оквиру мера смањења аерозагађења град Ужице определио 40 милиона динара
Trenutno na sajtu: 473       |       Podeli:
23.10.2020 | 0 коментар(а)



Ужице - У циљу смањења загађења ваздуха, град Ужице предузима велики број мера и активности.



Поред извршене конверзије 75% капацитета Градске топлане, једна од мера је и подела 100 хиљада палстичних врећа за одлагање пепела.
Аерозагађење и концентрација чађи у ваздуху је дугогодишњи проблем са којим се мештани Ужица суочавају.

„Тек је кренула зима и осећа се загађење и вреоватно ће бити још загађеније је грејна сезона је тек почела. Иначе, у Ужицу је веома лош ваздух, посебно изутра, баш се тешко дише. Исто је и увече када људи наложе. Свима је ова ситуација позната”, кажу мештани града на Ђетињи.

Погоршање квалитета ваздуха је сезонског карактера због изузетно неповољног географског положаја и исто тако великог броја индивидуалних ложишта.

 

„У периоду грејне сезоне када је ваздух са повећаном влажношћу, односно када је на Златибору топлије него у Ужицу , тада долази до феномена температурне инверзије и заробљњен загађен ваздух остаје у нижим слојевима атмосфере”, каже др Оливера Јањић, начелник центра за хигијену ЗЈЗЗ Ужице.

Др Оливера Јањић, начелник центра за хигијену ЗЈЗЗ Ужице

У циљу смањењазагађења ваздуха, град Ужице предузима одређене мере, међу којима је и опредељивање средстава која су десет пута већа од раније иизносе 40 милиона динара.

 

 Нада Јовичић, члан Градског већа за заштиту животне средине

„Одређена је већим делом гасификација града и то је пројекат који траје већ дуже време. Одрађена је конверзија већине котларница, остала је још једна котларница која треба да се прикључи на гас”, каже Нада Јовичић, члан Градског већа за заштиту животне средине.

 

У току је и реализација акције „16 хиљада ставбала за 16 хиљада ложишта”. До сада се за стабла пријавило око 500 домаћинстава, а на пролеће се наставља акција квалитета ваздуха, подржан од стране Министарства за заштиту животне средине.

 

Прилог емитован у емисији „Пулс Србије”, Тв Курир:

ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Zagadene grada Uzica mere lokalne samouprave u cilu smanena aerozagadena konverzija

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.327.383 посета
Тренутно на сајту: 474 посетилац(a)