У току израда студије о квалитету живота на територији града Ужица и општина Чајетина, Пожега, Прибој и Бајина Башта 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
У току израда студије о квалитету живота на територији града Ужица и општина Чајетина, Пожега, Прибој и Бајина Башта
Trenutno na sajtu: 291       |       Podeli:
10.12.2022 | 0 коментар(а)



Ужице / Чајетина / Пожега/ Прибој / Бајина Башта - Град Ужице, у партнерству са општинама

Чајетина, Пожега, Прибој и Бајина Башта и Регионалном развојном агенцијом Златибор, приступио је изради Стратегије развоја урбаног подручја града Ужице и општина Чајетина, Пожега, Прибој и Бајина Башта.

Циљ израде ове стратегије јесте да допринесе одрживом развоју територије заснованом на подстицању: иновативне, паметне, нискоугљеничне и циркуларне економије; прелаза на чисту и праведну енергију, зелених и плавих улагања, ублажавања и прилагођавања климатским променама, спречавања и управљања ризицима, одрживе и мултимодалне урбане мобилности, јачања социјалне компоненте у домену запошљавања, образовања, социоекономске укључености и интеграције, становања, социјалне и здравствене заштите, културе, спорта, социјалних иновација и иновација у области дигиталних технологија; примене интегралног и партиципативног приступа развоју друштва и привреде, развоју предела, културног и градитељског наслеђа, природне баштине, одрживог туризма, као и јачању урбано-руралних веза. Стратегија поставља приоритете одрживог територијалног развоја, доприноси максимизирању вредности финансирања и развијању веза унутар и изван окружења, наводи се на сајту града Ужица.

Позивају се сви заинтересовани грађани и грађанке да дају свој допринос у изради Стратегије одговором на упитник о различитим aспектима квалитета живота на територији на којој живе.

Подаци добијени кроз овај упитник користиће се за израду анализе постојећег стања, сагледавање развојних потенцијала и изазова, као и у процесу дефинисања развојних потреба и биће представљени на серији тематских округлих столова који ће бити организовани у наредном периоду.

Израду Стратегије развоја урбаног подручја града Ужице и општина Чајетина, Пожега, Прибој и Бајина Башта подржава Европска унија у партнерству са Владом Републике Србије преко програма ЕУ ПРО Плус.

 

Глас западне Србије

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


uzice priboj pozega cajetina bajina basta studija kvalitet zivot

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.445.794 посета
Тренутно на сајту: 292 посетилац(a)