Драгиша је по стажу најстарији пецарош на језеру Перућац, дуже од пола века његов мамац гризу крупне рибе 


U Srbiji danas do 17 stepeni              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Драгиша је по стажу најстарији пецарош на језеру Перућац, дуже од пола века његов мамац гризу крупне рибе
Trenutno na sajtu: 465       |       Podeli:
29.05.2022 | 0 коментар(а)



Бајина Башта - Језеро Перућац прави је рај на западу Србије и последњих неколико година постало је једна од најпосећенијих
Драгиша је по стажу најстарији пецарош на језеру Перућац, фото: РИНА

локација у овом делу земље. Међутим, ова туристичка атркација идеална је и за многе пецароше који овде могу да улове капиталне примерке. Да рибарење у води Перућца не може да досади најбоље показује и по стажу најстарији пецарош Драгиша Бошковић.


"Скромних последњих педесет година непрекидно проводим време на овом језеру. Велика је разлика пецати на реци Дрини и на Перућцу, због коришћења прибора, начина пецања и онога што желите да буде ваш улов. Део сваког дана проведем на језеру, то је мој начин за опуштање који бих препоручо свима у ово брзо време у ком живимо. Поред воде имате мир, тишину и могуће је остварити добар улов", каже за РИНУ Драгиша.

Драгиша је по стажу најстарији пецарош на језеру Перућац, фото: РИНА

Овај пецарош из Бајине Баште свој радни век провео је махом у директорској фотељи, коју је заменио оном још удобнијом сатканом од обала живописног језера. Његова канцеларија уместо сива, сада је смарагдно зелена. У Националном парку Тара из године у годину је све више оних који желе да уживају управо попут Драгише, а кући се враћају са трофејима.


"Током мог дугогодишњег риболова скоро све време водим евиденцију јер су таква правила Национланог парка и могу слободно да кажем се овде уз мало вештине могу упецати сомови од 40 килограма, шарани и амор од по 15 килограма. То су трофеји којих има чак и по 20 месечно, што се може подвести под одличан улов", рекао је Драгиша.

Драгиша је по стажу најстарији пецарош на језеру Перућац, фото: РИНА

На језеру Перућац се сваке године одржава такмичење у лову на младице, а такође је могуће упецати заиста велике примерке. Осим младице богато је и кленовима, сомовима и шаранима, а све што вам је потребно да би попут Драгише уживали у свој овој лепоти јесте риболовачка дозвола коју лако можете добити у неком од локалних друштава, штап и мало “пецарошке среће” да "риба загризе".


ГЗС/ РИНА




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Perucac dragisa jezero

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.497.974 посета
Тренутно на сајту: 465 посетилац(a)