На Факултету техничких наука почели „Дани отворених врата“ 


Oblačno i hladnije vreme, povremeno s pljuskovima praćenim grmljavinom              Danas je Veliki petak, najtužniji dan, ali i u uvod i priprema za Uskrs              Godišnjica masovnog ubistva u OŠ „Vladislav Ribnikar”             

 
На Факултету техничких наука почели „Дани отворених врата“
Trenutno na sajtu: 448       |       Podeli:
09.05.2022 | 0 коментар(а)



Чачак - На Факултету техничких наука у Чачку у суботу 7. маја почела је манифестација „Дани отворених врата“.

ФТН поново организује „Дане отворених врата“ непосредно, иако су се због пандемије, сусрети будућих студената и професора одржавали онлајн. Како би се указала прилика свим заинтересованим матурантима да посете ФТН, „Дани отворених врата“ одржаваће се сваке суботе у мају у термину од 10 до 14 часова и у суботу 11. јуна од 10 до 14 часова.
Циљ ове манифестације је да се будући студенти у неформалној атмосфери упознају са професорима и асистентима, студијским програмима, условима уписа на факултет, условима студирања и студентског живота у Чачку, као и могућностима за студентске праксе и мобилности, наставним и ваннаставним активностима. За будуће бруцоше биће отворена врата слушаоница, рачунарских учионица, лабораторија и амфитеатара.

На тај начин матуранти имају могућност да стекну утисак како је студирати на најбројнијем и најразноврснијем техничком факултету у овом делу Србије. У оквиру ове посете будући бруцоши могу обићи и библиотеку, Студентски парламент, Студентски дом и ресторан, и све остало што ће студентима значити у току студирања.

Претходне суботе Факултет техничких наука посетиле су две средње школе из Чачка, ученици Техничке и Прехрамбено-угоститељске школе. Иако су већ опредељени када је студијски програм у питању, матуранти истичу да им је ова посета значила да стекну потпуну слику онога што их очекује у академском свету.
„Никад пре нисам био на Факултету техничких наука, овај обилазак ми се допао, препоручио бих и осталим матурантима да дођу и виде факултет. Ја сам одлучио да упишем студијски програм Графичка техника, да бих наставио породични посао и зато што волим графику“, каже Никола Кривокућа, матурант Прехрамбено-угоститељске школе.


ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.951.708 посета
Тренутно на сајту: 448 посетилац(a)