Почело асфалтирање улице Данила Јауковића у Старом Прибоју 


Danas oblačno i toplo, u drugom delu dana mestimično sa kiša              Dveri predale izbornu listu za lokalne izbore u Čačku              SPC i vernici obeležavaju Veliki četvrtak             

 
Почело асфалтирање улице Данила Јауковића у Старом Прибоју
Trenutno na sajtu: 394       |       Podeli:
25.12.2020 | 0 коментар(а)



Прибој - Иако децембар одбројава своје последње дане, асфалтни радови у општини Прибој, су у пуном јеку. Пролећне дане,

уочи Нове године, на најбољи начин користе неимари Путева Ужице, завршавајући уговорене инфраструктурне активности.

Тако се ових дана ради пуном паром на припреми и асфалатирању улице Данила Јауковића, у Старом Прибоју. У питању је насеље изнад Млина, на великој косини, улица је густо насељена, све кућа до куће, а некада се овуда, старији памте, није могло проћи. Дан када је асфалт стигао до њихових кућа, је кажу, за њих празник, дан за славље.

Активисти из овог насеља били су упорни.Од макадама, већи проблем су им, због нагиба терена, правиле површинске воде, па је било и поплава подрума и гаража. Јединствним захтевом грађана, из ове и суседних улица, пре две или три године, Општина Прибој, је комплетно решила одвођење кишне канализације све до Лима, а то је био и предуслов за асфалатирање ове улице.

У улици Данила Јауковића бројне су биле припремене активности. Регулисана је кишна канализација, изграђене подзиде, постављене заштитне ограде, сад и асфалтна подлога, па се од улице, којом се није могло проћи, стигло до модерне саобраћајнице.

Улица Данила Јауковића дуга је 420, а у просеку широка 4 метра. Првог дана асфалтирано је близу 300 метара и утрошено 180 тона асфалтне масе. Радови се настављају наредних дана, када се очекује и асфалтирање уговорених деоница од непуних 80 метара у улици Раденка Караџића и око 40 метара улици Расима Софтића. Средства за асфалтирање, и ових улица, обезбедила је општина Прибој.

ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


priboj asfatl ulica

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.878.494 посета
Тренутно на сајту: 395 посетилац(a)