Програм 25. Дринске регате 


U SRBIJI JOŠ DANAS TOPLO, OD SUTRA OSETNO HLADNIJE              Ističe rok za registraciju trotineta, kazne i do 120.000 dinara              I ove godine besplatni udžbenici za određene kategorije učenika              U Ljuboviji se 11.maja održava Gastro festival              Vučić: Utvrđeno je da Srbija nije odgovorna za navodni genocid u Srebrenici             

 
Програм 25. Дринске регате
Trenutno na sajtu: 380       |       Podeli:
21.06.2018 | 0 коментар(а)



Бајина Башта - Општина Бајина Башта и Спортско-туристички центар „Бајина Башта“ већ

четврт века организују Дринску регату која је највећа манифестација на води у овом делу Европе и целокупним садржајем и по масовности једна од најзначајнијих туристичких манифестација у Србији. Настала је и одржава се у успомену на древне дринске сплаваре који су у прошлости користили снагу реке Дрине за превоз дрвне грађе од Таре и Бајине Баште до Шапца и Београда, саопштено је из ТО Бајина Башта.


Фото: ТО Бајина Башта

Сваке године међу хиљадама пловила Дрином плови и десетак великих сплавова а у част дринских сплавара ова јубиларна 25. Дринска регата ће почети отварањем изложбе посвећене овом занату и тим храбрим људима. Уместо досадашњих капетанских легитимација учесници спуста ће од ове године добијати легитимацију „дрински сплавар“ као још један начин да се нагласи веза између сплаварења Дрином и Дринске регате.  Манифестација поред великог спуста Дрином од Перућца до Рогачице обухвата и бројне пратеће садржаје који сваке године у трећој седмици јула у Бајину Башту привуку преко 120.000 посетилаца.


Фото: ТО Бајина Башта

Овогодишња сребрна манифестација се промовише под слоганом „25 година на најлепших 25 километара“, повезујући трајање Дринске регате са дужином пловидбе од Перућца до Рогачице.

Богат музички програм је стална одлика Дринске регате, а то је случај и ове године. Главна звезда је Светлана Цеца Ражнатовић која ће велики концерт на излетишту Рача поред Дрине одржати у петак, 20. јула. По званичном отварању манифестације у среду, 18. јула наступаће Јелена Томашевић, на градском тргу у Бајиној Башти. Традиционални фестивал Мост Фест се одржава у суботу 21. јула у вечерњим часовима и на њему наступају Црвена Јабука, Ален Исламовић и Рок у поноћ.


Фото: ТО Бајина Башта

Како је већ уобичајено, четвртак је везан за Перућац и такмичење у припремању рибље чорбе уз музички програм поред најкраће реке у Европи – реке Године. Петак пре концерта је резервисан за акробатске скокове са моста а све дане трајања Дринске регате на тргу и главној улици у Бајиној Башти је Сајам сувенира, домаће радиности, меда и ракија уз бројне садржаје за забаву.

Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.156.741 посета
Тренутно на сајту: 380 посетилац(a)