Menja radnike, a suši čak i zalađene šljive: Neverovatan izum čačanske kompanije Processing 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Menja radnike, a suši čak i zalađene šljive: Neverovatan izum čačanske kompanije Processing
Trenutno na sajtu: 452       |       Podeli:
21.03.2024 | 1 коментар(а)



Čačak - Prodaja voća u sušenom umesto u svežem stanju način da je da voćari zaokruže proces proizvodnje i više zarade, a uz novi izum



čačanskog preduzetnika Milivoja Trufunovića i njegovih saradnika, sada će im to biti još lakše. Oni su osmislili i u rad pustili najmoderniju sušaru u Srbiji, a proizvođači šljive iz sela kod Osečine več započeli sušenje zamrznute šljive na ovaj način, prenosi RINA. Napravljena je potpuno automatizovana sušara koja omogućava odličan kvalitet suve šljive, zatim smanjenje ljudskog rada tri do četiri puta u odnosu na ranije sušare - kažu za RINU ispred kompanije Processing iz Čačka.

Foto: RINA

Novom tehnologijom stvaraju se mogućnosti za proširenje proizvodnje i asortimana sušenog voća, ali i svežeg.

- Pustili smo u rad sušaru kako bi je proverili, ona je predviđena ne samo za sušenje sveže, već i zaleđene šljive , zadržavajući prkolasan kvalitet. Benefite svakako imaju veći proizvođači odnosno prerađivači voća koji imaju problem sa nedostatkom radne snage i kojima će ova šušara itekako olakšati proizvodnju, dodaju u čačanskoj kompaniji.

Foto: RINA

Inače, u ovoj čačanskoj kompaniji više od tri decenije proizivode se sušare za voćare iz čitave Srbije,ali i regiona.Nedavno je nekoliko sušara postavljeno u Makedoniji i pokazale su se kao pun poslovni pogodak. Ovog vikenda slične će biti i u opštini Ljig jer oni koji su na vreme pronašli način kako da dodaju vrednost svome proizvodu, žele da budu spremni za predstojeći sezonu, dodaju iz ove čačanske kompanije.

 

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


PROCESING CACAK SUSARE

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (1)

  • Veternik

    Bravo pametan covek. Veliko svetsko trziste ima potraznju dal za svezim, zamrznutim ili susenim. Znaci nema bacanja sve se proda.



  •  















     


     

    © Глас Западне Србије
    Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
    032 347 001
    redakcija@glaszapadnesrbije.rs

    Импресум

    Статистика сајта:
    Прес: 158.362.484 посета
    Тренутно на сајту: 453 посетилац(a)