U Šljivovici otvoren memorijalni „Park osmeha” 


Danas sunčano i toplo uz temperaturu do 28 stepeni              Počela Stradalna nedelja - danas je Veliki ponedeljak              Koalicija Aleksandar Vučić – Čačak sutra- predala listu za lokalne izbore, prvi na listi Milun Todorović              Nosilac liste naprednjaka u Ivanjici je Ivan Mojsilović              Koalicija okupljena oko SNS i liste Aleksandar Vučić – Užice sutra -predala GIK-u izbornu listu              Dveri prikupljaju potpise za izbore             

 
U Šljivovici otvoren memorijalni „Park osmeha”
Trenutno na sajtu: 519       |       Podeli:
04.04.2024 | 0 коментар(а)



Čajetina - U znak sećanja na tragično preminulog Aleksandra Selakovića, učenika OŠ „Milivoje Borović”



u Šljivovici, na parceli u neposrednoj blizini škole izgrađen je i otvoren memorijalni „Park osmeha” u kome će moći da se druže njegovi drugari sećajući se Aleksandra i njegovog osmeha. Tim povodom održan je i fudbalski turnir đaka iz više škola sa teritorije opštine Čajetina.

„Zahvaljujem se predsedniku Opštine i direktoru komunalnog Srđanu koji su nam ovde mnogo pomogli. Mi jesmo dali parcelu, ali su oni sve odradili. Za našeg Aca, da nam ublaže bol, tugu, da našeg Aca niko ne zaboravi. Ovde će se deca igrati i uvek će pomenuti moga Aca. I on će se, valjda, sa njima igrati”, rekla je Stanka Radeljić, Aleksandrova baka nakon otvaranja „Parka osmeha”.

Predsednik Opštine Čajetina Milan Stamatović je podsetio da je inicijativa za izgradnju parka potekla od porodice Selaković koja je darovala parcelu pored škole, a da je Opština sa svojim komunalnim preduzećima preuzela obavezu da izgradi taj memorijalni kompleks.

„Uz pomoć donatora i svesrdnu pomoć porodica smo ovo priveli kraju. Da se nikada ne zaboravi taj tragičan događaj i da bude opomena neodgovornim ljudima koji svojom nepažnjom mogu u trenutku jednu porodicu da zaviju u crno. Mi koji ostajemo smo dužni da upozoravamo i pomognemo, pogotovu kao nosioci javnih položaja, da mlade neprestano upozoravamo na ovakve tragične događaje i da ih predupredimo”, rekao je Stamatović.

U realizaciju ove ideje svesrdno su se uključili i drugi Aleksandrovi baba i deda Milka i Milenko, a ujak Mirko Petrović osmislio je sportske i rekreativne sadržaje koji će ovaj park činiti mestom okupljanja Aleksandrovih drugara iz razreda i drugih učenika.

Nosilac radova na izgradnji i uređenju parka je bilo KJP „Zlatibor”, uz pomoć kolega iz Turističke organizacije Zlatibor i JKP „Vodovod”, kao i Sportskog saveza opštine Čajetina.

Inače, cela porodica Selaković (otac Milan, majka Marijana i sin Aleksandar) nastradali su u saobraćajnoj nesreći 6. aprila 2017. Utvrđeno je da je „audi” sive metalik boje, koji je dolazio iz pravca Užica, prešao u levu kolovoznu traku i da je tu došlo do sudara s „korsom”, u kojoj je bila porodica Selaković.

 


GZS




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


cajetina sljivovica park osmeha memorijal

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.651.090 посета
Тренутно на сајту: 520 посетилац(a)