Besplatna overa dokumenata za upis u škole i na fakultete 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Besplatna overa dokumenata za upis u škole i na fakultete
Trenutno na sajtu: 378       |       Podeli:
20.06.2023 | 0 коментар(а)



Javnobeležnička komora Srbije je danas pozvala građane da „blagovremeno obave besplatnu overu



dokumenata potrebnih za upis u srednje škole i za prvi upis na fakultete, čim ih budu imali na raspolaganju, kako bi taj posao bio završen bez prevelikih gužvi i čekanja”.

„Overu fotokopija svedočanstava i diploma neophodnih za upis u srednje škole, kao i za prvi upis na fakultet, javni beležnici obavljaju besplatno u sve 224 kancelarije širom Srbije, tokom radnog vremena”, saopštila je komora.

Javnobeležničke kancelarija rade ili od 9 do 17 časova svakog radnog dana, ili od 7.30 do 15.30 časova, u zavisnosti od potreba lokalne sredine.

Radno vreme je istaknuto na svakoj kancelariji, a može se videti i na sajtu Javnobeležničke komore Srbije.

Navedeno je da javni beležnici ne naplaćuju ni overu dokumenata za konkurse za prijem u ustanove učeničkog i studentskog standarda, i konkurse za korišćenje učeničkih i studentskih stipendija i kredita.

Kod javnih beležnika se besplatno obavljaju i overe za upis u predškolske ustanove i u osnovnu školu.

Overu potpisa i prepisa ili fotokopija u Srbiji od marta 2017. godine rade isključivo javni beležnici, osim u mestima gde javnih beležnika još nema, navela je njihova komora.

Još nisu imenovani javni beležnici za područja tri osnovna suda - Dimitrovgrad, Majdanpek i Sjenica. U tim mestima, overa se i dalje može obaviti u sudovima, kao i u lokalnim organima uprave.

Od 2017. godine javni beležnici su obavili više od 700.000 besplatnih overa dokumenata čime su građani uštedeli više od 250 miliona dinara, saopštila je Komora.

 

GZS / Kurir




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


notari overa dokumenta upis skole fakulteti

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.434.393 посета
Тренутно на сајту: 379 посетилац(a)