Од дечачког хобија до успешног посла: Нема тог објекта чију макету Миша не може да направи 


Sunčan i topao poslednji dan aprila              Poznati članovi nove vlade, mandatar za sastav Pokrajinske vlade Maja Gojković              Zajednica auto-škola u Čačku dobija poligon za obuku vozača              Koalicija „Svi za Čačak” danas i sutra prikuplja potpise za kandidaturu              Komaranska košija na Boretinom brdu 1. maja             

 
Од дечачког хобија до успешног посла: Нема тог објекта чију макету Миша не може да направи
Trenutno na sajtu: 427       |       Podeli:
22.12.2022 | 0 коментар(а)



Чачак - Још као дете замишљао је велике грађевине, али своје идеје није приказивао кроз цртеже као већина малишана него кроз макете.
Фото: РИНА

Миша Стевановић (33) из Чачка један је од оних који је свој хоби преточио у успешан посао, али је за то било потребно много љубави, труда и одрицања. Овај макетар својим вештим рукама до сада је направио на десетине макета, а ту су и оне које одишу локалпатриотизмом попут конака Јована Обреновића и чачанских терми. Након што је одушевио Србију, његових руку дела обишла су и Европу, преноси РИНА.

„Све је почело као хоби кад сам имао 10 година, увек су ме привлачили грађевински објекти и архитектура. Кад правим макете увек крећем од темеља, па све до крова, као што се објекти иначе праве. Кроз свој рад пројектујем и стварам објекат онако како би требало да изгледа у стварности. Трудио сам се да моје радове види што више људи, обилазио сам бројне сајмове и тако добио и своју прву пословну понуду, да направим макете монтажних кућа намењених за продају", каже за РИНУ Миша.

Како се број заинтереосваних клијената ширио, тако је и Миша развијао свој посао. Уз подрушку Научно-технолошког парка у Чачку постао је иноватнивнији и конкуретнији на тржишту.
„На почетку сам користио природне материјале, гипс, дрво и лепио део по део. За оне најситиније украсе у руке узимао и пинцету. Сада, захваљући свременој опреми нове материјале израђујем сам, користим ласер за прецизно сечење делова и 3д штампу. Све то ми омогућава да чак и најзахтевније грађевине представим тачно онако како изгледају у стварности, буквално у милиметар", каже овај макетар из Чачка.

Кроз свој рад тежи да сачува и српску аутентичност и изглед традиционланих грађевина од заборава. Сан му је да једног дана направи и свој Парк макета у ком би сви објекти значајни за Чачак, али и државу били представљени у размери 1:20. Овај младић до сада је показао да све што замисли он и оствари и најбољи је пример да кад у нешто уложите пуно љубави, вољу и жељу.. успех је загарнтован.

ГЗС/РИНА




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.713.278 посета
Тренутно на сајту: 428 посетилац(a)