Прошле године „Комуналац” очистио преко 3.000 кубика смећа, а град платио: Санкције за несавесне грађане 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku              Ubijen muškarac u Preljini              Cena jaja na pijacama od 15 do 35 dinara              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?             

 
Прошле године „Комуналац” очистио преко 3.000 кубика смећа, а град платио: Санкције за несавесне грађане
Trenutno na sajtu: 463       |       Podeli:
12.01.2023 | 0 коментар(а)



Чачак - Дивље депоније које праве несавесни грађани огроман су проблем по екологију и животну средину.



Само на територији града Чачка у протеклој години уклољено је око 3.000 кубика отпада, а град је само за то определио 3 милиона динара.

„Град Чачак сваке године обезбеђује средства из буџета, прошле године то је било три милиона и комплетно је извршена реализација. Конкретно очишћено је 3.000 кубика. Иако имамо мало лошију опрему број дивљих депонија се смањује и ако то још није на завидном нивоу, али борба траје”, казао је Миодраг Луковић, технички директор ЈКП „Комуналац” Чачак.

Потез министарства и нова опрема у овом тренутку може бити од пресудног значаја за ову битку.
„ У овом тренутку много би нам значило када би могли да добијемо један већи камион, кипер који би на себи имао грајфер са њиме би могли да чистимо и уклањамо дивље депоније и то не само на приступачним теренима”, рекао је Миодраг Луковић, технички директор ЈКП „Комуналац” Чачак.

Према његовим речима у прошлој години комунално предузеће успешно се борило против дивљих депонија и извршило сва решења која су добијали од комуналне инспекције и полиције као и интервнеције по позиву председника месних заједница.

„И ове године из буџета су нам опредељена средства тако да смо већ обележили неколико локација које нисмо очистили прошле године и то нам је план за ову а у реализацију крећемо чим нам услови буду дозволили”, истакао је Луковић.

Иначе, Град Чачак појачаће контролу за несавесне грађане који формирају дивље депоније. За сада нису помагале опомене и молбе, па чак ни то што Комуналац излази по позив на лице места.

ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.147.133 посета
Тренутно на сајту: 464 посетилац(a)