Генерал Божидар Делић биће носилац листе НАДА на парламентарним изборима 


Danas oblačno i toplo, u drugom delu dana mestimično sa kiša              Dveri predale izbornu listu za lokalne izbore u Čačku              SPC i vernici obeležavaju Veliki četvrtak             

 
Генерал Божидар Делић биће носилац листе НАДА на парламентарним изборима
Trenutno na sajtu: 410       |       Podeli:
07.02.2022 | 0 коментар(а)



Генерал Божидар Делић биће носилац листе НАДА на парламентарним изборима, речено је

на конференцији за новинаре чланова те коалиције.
Уместо најављеног председничког кандидата те коалиције Милоша Јовановића, који је у међувремену сазнао да је позитиван на корону, прочитано је његово писмо, у коме обелодањује Делића за носиоца листе и истиче да се ради о човеку који представља „више од обичног војника и официра“, јер је“један од највећих, ако не и највећи српски ратник“.

Делић је објаснио да је кандидатуру прихватио јер НАДА обухвата људе са којима је годинама и деценијама уназад као војник чинио оно што је Србија тражила.

Заједничко је, објаснио је Делић, осим љубави према Србији, и то што имају исте ставове о политици, економији и томе како земља треба да изгледа у будућности.

"Решио сам да све своје интелектуалне и физичке могућности дам у коалицију НАДА, са вером да ћемо постићи резултат који ће утицати да Србија у будућности крене правцем којим треба да крене", поручио је Делић, који је био ратни командант 549. моторизоване бригаде 1998. и 1999. године на Косову.
Лидер Покрета обнове краљевине Србије (ПОКС) Војислав Михаиловић констатовао је да коалицију НАДА и Делића спаја патриотизам и љубав према Србији, а његовим стављањем на чело листе доказан је и какав је однос те коалиције према Косову.

"Ово је коалиција која даје наду да ћемо да добијемо довољно гласова да променимо ток догађања у Србији набоље", закључио је Михаиловић.
Раније је Главни одбор Демократске странке Србије потврдио одлуку Председништва те странке да изађе на предстојеће председничке, парламентарне и на изборе за Скупштину Београда у оквиру српске коалиције НАДА, са Покретом обнове Краљевине Србије, чији је председник Војислав Михаиловић.

У саопштењу ДСС је навео да ће испред коалиције НАДА, коју чине ПОКС, ДСС и 25 удружења грађана, председнички кандидат бити председник ДСС Милош Јовановић.

Генерал Делић у претходном скупштинском сазиву био народни посланик испред Српске радикалне странке, чији је члан био у два наврата - од 2006. до 2008. и потом од 2011. до 2020. године. Радикале је први пут напустио када се прикључио новоформираној Српској напредној странци, у којој се задржао две и по године.

Одлазак из СНС Делић је објаснио тиме да не жели да учествује у „даљим преварама странке која нема програм и у којој одлучују само два човека". Повратком у старо јато, Делић је 2011. радикалима пренео и свој посланички мандат, који је претходно однео напредњацима када је напустио СРС.

У радикале се поново разочарао након избора 2020. године, на којима је листа СРС, који је чинио и Делић, добила свега два одсто гласова. Нови политички ангажман нашао је већ након два месеца, када је заједно са некадашњим послаником Српске радикалне странке Немањом Шаровићем основао покрет "Љубав, вера, нада".

ГЗС/Н1




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.882.034 посета
Тренутно на сајту: 411 посетилац(a)