До 2025. асфалтирање сваког метра пута у МЗ Биоска 


Oblačno i hladnije vreme, povremeno s pljuskovima praćenim grmljavinom              Danas je Veliki petak, najtužniji dan, ali i u uvod i priprema za Uskrs              Godišnjica masovnog ubistva u OŠ „Vladislav Ribnikar”              Todorović za osam godina asfaltirao 500 km lokalnih puteva, evo šta je još planirao             

 
До 2025. асфалтирање сваког метра пута у МЗ Биоска
Trenutno na sajtu: 386       |       Podeli:
02.09.2022 | 0 коментар(а)



Ужице - Око 3,5 километара путних праваца урађено је у МЗ Биоска током две године заједничким средствима Града

и мештана, а готово 21 километар од 2014. године. Механизација ЈКП “Нискоградња” у овој месној заједници тренутно изводи радове на неколико путних праваца по уговорима из прошле и ове године.

Фото: Сајт града Ужица

Према речима мештана сваки метар асфалта њима значи много, а како каже Драган Ћосић изградња путне инфраструктуре један је од основних предуслова за останак и опстанак.

“Ово сам чекао деценијама и веома сам задовољан данас, па желим да се захвалим и својим суграђанима и градском руководству. Имамо овде доста омладине и оних којих долазе готово свакодневно. Надам се да ћемо заједно наставити да развијамо ово наше село”.

Миодраг Станојчић председник Савета МЗ Биоска истиче да је ће наредних дана бити завршено још 600 метара асфалта на неколико путних праваца око којих грваитира велики број становника Биоске.

“Радили смо вредно претходних година и надамо се да ће до 2025. године асфалтом бити покривени сви путни правци у селу, након чега ћемо радити и на унапређењу водоводне мреже и свих осталих садржаја, неопходних мештанима”.

Слободан Шиљковић члан Градског већа после обиласка урађених деоница изразио је задовољство добром сардњом са мештанима како овог тако и осталих села на територији града Ужица.

“Трудимо се да из године у годину у буџету града опредељујемо све већи износ средстава за асфалтрање сеоских путева. На око 50 километара путева годишње се постави асфалт и то је тренд који ће се наставити и у наредном периоду. Једнако су нам важни сви сеоски путеви колико и градске саобраћајнице, а наравно по потреби ради се и на санацији оштећених путних праваца. Само у овој години санирано је око 2,5 километара главних саобраћајница у овој месној заједници.”

Грађевинска сезона у пуном је јеку и по речима Владимира Синђелића члана градског већа тренутно се “Нискоградња” и остали ангажовани извођачи налазе у Волујцу, Дубоком ,Гостиници, Кремнима и Мокрој Гори.

“У Кремнима и Мокрој Гори ради предуће Транскоп а по завршетку тих радова прелазе у Качер и Љубање. Што се тиче “Нискоградње” ових дана завршавамо Гостиницу и Волујац и Нискоградња се сели у месне заједнице Луново Село и Равни. Радимо пуном паром и надам се да ћемо што више путних праваца завршити у овој години”.

Како поручују надлежни уколико неки од уговорених путних праваца не буду завршени до краја ове грађевиснке сезоне, уговори ће бити анексирани а радови изведени на самом почетку наредне.

 

 

 

ГЗС/Сајт града Ужица




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.990.099 посета
Тренутно на сајту: 387 посетилац(a)