Давид и Ђорђе са Златибора снимају још један домаћи хорор филм утемљен на народним веровањима 


Danas oblačno i toplo, u drugom delu dana mestimično sa kiša              Dveri predale izbornu listu za lokalne izbore u Čačku              SPC i vernici obeležavaju Veliki četvrtak             

 
Давид и Ђорђе са Златибора снимају још један домаћи хорор филм утемљен на народним веровањима
Trenutno na sajtu: 376       |       Podeli:
05.04.2022 | 0 коментар(а)



Чајетина - Два храбра момка из Чајетине наоружана само ентузијазмом и са мало опреме упустила су се у невероватна подухват.
Давид и Ђорђе са Златибора снимају још један домаћи хорор филм, Фото: РИНА

Пре три године Ђорђе Живовић и Давид Колаковић су направили први златиборски хорор филм и на тај начин померили границе. Базиран на народним веровањима тог краја наишао је на фантастичан пријем код домаће публике, а сада стиже још једно њихово остварење.

„Желели смо да екранизујемо једну легенду која се преноси са колена на колено, под називом `стоперка`, а потиче управо из Западне Србије. Наиме, одавно се прича да је једног возача који је возио магистралом по снежној мећави, стопирала жена средњих година. Он је стао и повезао је и у једном тренутку рекла му како жели да изађе јер ту живи, на шта је он упитао како да изађе јер у околини нема ничега. Она је само ћутала, он је стао и дао јој јакну да се не смрзне. Међутим, сутрадан када се враћао истим путем на месту где ју је оставио, пронашао је своју јакну окачену на гробу те `стоперке`”, казао је за РИНУ Давид Колаковић.

Давид и Ђорђе са Златибора снимају још један домаћи хорор филм, Фото: РИНА

Како би све приказали аутентично, снимали су по изузетно суровим временским условома, великим снеговима и дебелом минусу, типичним за Златибору у јеку зиме.

„Оно што ову причу чини тако живом и фантастичном јесу глумци који су је изнели на најбољи могући начин. Реализација пројекта била је јако тешка и поједине сцене изузетно захтевне. Сналазили смо се на разне начине како би радњу дочарали на прави начин. Купули смо чак за 200 евра један стари аутомобил, како би снимили сцену у филму да слеће низ литицу”, каже Давид.

План ових талентованих момака јесте да сниме омбнубус четири приче коју повезује једна нит. Оно што је сигурно јесте да су одабрали теме за још две приче, једна је каубојац, а друга ће свакако бити комедија. Оно од чега зависи овај омнибус, како кажу, свакако јесу материјална средства.

Давид и Ђорђе са Златибора снимају још један домаћи хорор филм, Фото: РИНА

Идеја за настанак њиховог првог хорор филма „Иза затворених врата” настала је 2013. године када је снимљен први део, како ствараоци кажу - уз помоћ штапа и канапа. Снимање другог, дугометражног дела започело је 2016. године, а режисер Давид Колаковић само због тога, подигао је чак и кредит.

„Ми смо доказ да кад је добар тим и добра прича, пројекат може бити остварен без обзира на све потешкоће. Филм и има тежину, зато што смо у њега уложили много труда, рада и сналазили смо се на све начине”, изјавио је Давид.

У филму је тада учествовало 30 глумаца, од чега су три била професионална из Народног позоришта у Ужицу. Током снимања, које је трајало око 2,5 године све што је могло поћи наопако овај млади тим као да није заобилазило.

Давид и Ђорђе са Златибора снимају још један домаћи хорор филм, Фото:РИНА

„Дуго смо снимали на Семегњеву где је дебели минус ледио све пред собом, па тако и нашу опрему. Залеђен нам је био кран, али и камера на којој се дугме од хладноће укочило, па је снимала 24 сата пошто није могла да се изгаси. Камион са коњима нам је слетео са пута, једва смо их извукли, а за снимање ратне сцене схватили смо да немамо крв, па смо заклали овцу коју су нам дали сељаци. Кад је снимање филма завршено схватили смо са каквим изазовом смо се заправо ухватили у коштац и колико је заиста било тешко, али битно је да смо успели”, присећа се Давид.

Први филм ових златиборских ентузијатста на фестивалу српске фантастике, награђен је Пирамидом и тако су однели победу над филмовима који су снимани са много већим буџетом. Три пута приказан је пред публиком у Чајетини где је изазвао опште одушевљенње, тако да су ови младићи дефинитиван доказ да кад нешто довољно желите – то можете и да остварите.

 

ГЗС/РИНА




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


CAJETINA ZLATIBOR FILM HOROR HOROR FILM NARODNO VEROVANJE

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.857.354 посета
Тренутно на сајту: 376 посетилац(a)