N1 pitao za birački spisak, Martinović odgovorio - vama treba peta frenkvencija a ne spisak birača 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
N1 pitao za birački spisak, Martinović odgovorio - vama treba peta frenkvencija a ne spisak birača
Trenutno na sajtu: 439       |       Podeli:
15.03.2024 | 0 коментар(а)



Čačak - Ministar državne uprave i lokalne samouprave de Aleksandar Martinović danas u Čačku odgovaro je na pitanje



novinara N1 koga je zanimalo kako se može proveriti birački spisak, pošto se bliže lokalni izbori i u gradu na Moravi.

„Zanimljivo je da vas sa N1 nikada ne interesuje neka dobra stvar koju država uradi za svoje građane, nikada vas nisam čuo da pitate da li možemo da uložimo neka dodatna sredstva u grad Čačak. Da li su sredstva od 410 miliona dinara koje smo izdvojili iz budžetskog fonda za naše opštine i gradove, dovoljna da se oni dodatno ekonomski razvijaju i realizuju projekte koji su za njih važni. Vi uvek imate ta pitanja, na koje smo mi dali odgovor hiljadu puta. Ja razumem, vi radite za platu, i vaš poslodavac Dragan Đilas vam je rekao da me to danas pitate. Njega nije briga ni za Čačak, ni za Adu ni za Bosilegrad, ni kako tamo ljudi žive. Njega nije briga ni kakvi projekti su u pitanju za koje smo izdvojili sredstva. On vam je rekao da me pitate nešto što on jako dobro zna. On je mašinski inženjer i u matematiku se razume bolje nego ja, koji sam pravnik. Dakle, on i njegovi saradnici Marinika Tepić i Miroslav Aleksić već mesecima lažu i obmanjuju građane Srbije kako smo mi navodno manipulisali sa biračkim spiskom i vršili preseljenje birača iz jednog mesta u drugo, što su sve notorne besmislice i laži. Dakle, Đilaš može jednostavno da proveri da li je jedinstveni birački spisak dostupan građanima ili ne, tako što otvori stranicu Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave, tamo se nalazi jedna aplikacija koja se zove jedinstveni birački spisak i jednim klikom može da vidi da li je upisan tamo a može i da promeni neke podatke elektrnoskim putem. Sve je javno, transparetno da ne može biti više. Zna on da je taj spisak danas, mnogo bolji i ažurniji nego u vreme kada je on bio na vlasti. A pošto je u pitanju čovek koga ništa drugo, sem novca ne zanima, on mesecima vrti jednu te istu priču, o tome da smo falsifikovali biračke spiskove, da smo vršili preseljenje birača iz unutrašnjosti u Beograd. On to radi iz dva razloga, prvi je jer nema nikakvu politiku, ništa nije rekao šta bi uradio sa državom Srbijom kada je u pitanju njena spoljna politika, ekonomija i njene finansije. Nismo od njega čuli nijednu reč kako bi on rešavao pitanje Kosova, kako bi se odnosi prema Ruskoj federaciji i EU, zato što on nema nikakvu politiku”, kazao je on.

Ministar Martinović je naveo da svi prisutni treba da znaju šta je suština pitanja novinara N1 televizije.

„Suština je u petoj frekvenciji kako je rekao profesor Ustavnog prava na Pravnom fakultetu koji je bio član delegacije vašeg poslodavca Dragana Đilasa u Evropskom parlamentu pre mesec dana, kada su uspeli da izdejstvuju rezoluciju Evropskog parlamenta koja je direktno usmerena protiv Srbije i njenih građana, a ne predsednika države. Tada je Tanasije Marinković, verovatno u nedostatku koncentracije, novinarima rekao šta je suština `Pa sve bi nekako bilo lakše i nezadovoljstvo opozicije bi bilo manje, kada bi dobili tu famoznu petu frenkvenciju`. Dakle, sve ovo što se radi, napadi na Skupštinu grada Beograda, konstantni napadi na predsednika RS Vučića, izazivanje nemira i haosa, odlazak u Evropski parlament i dobijanje rezolucije koja je direktno usmerena protiv države Srbije, traženje da se državi Srbiji ukine svaka pomoć iz evropskog fonda da se zaustavi naš evropski put, sve to zbog pete frenkvencije, zbog nekoliko stotina miliona evra koje treba da prihoduje Dragan Đilas i Dragan Šolak, dva poslovna partnera za koje je politika biznis i to građani treba da znaju”, rekao je Martinović.

Prema njegovim rečima kada je Đilas bio na vlasti nije postao jedinstveni birački spisak, već je svaka opština i grad za sebe vodila svoju evidenciju.

„To je bio tajni dokumetn, i njega je mogao su mogli da vide samo aktivisti demokratske stranke. I na izborima 2003, i 2007, 2008. i 2012. apsolutno niko nije imao uvid u spisak. Danas je situacija mnogo bolja i meni je to drago”, zaključio je ministar.

GZS




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


martinovic n1 biracki spisak

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.356.892 посета
Тренутно на сајту: 440 посетилац(a)