Клизиште у Ужицу прети да уништи 20 кућа, мештани свакодневно страхују за своје животе 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Клизиште у Ужицу прети да уништи 20 кућа, мештани свакодневно страхују за своје животе
Trenutno na sajtu: 477       |       Podeli:
17.11.2021 | 0 коментар(а)



Ужице - Становници Ужица који живе у Улици Светозара Марковића деценијама су у страху од покретања клизишта
Фекалије плутају по површини земље услед пуцања канализационе цеви/ Фото: РИНА

које се налази у непосредној близини њихових кућа, а опасност је већа са доласком хладнијих и кишовитих дана. Како кажу, свакодневно се плаше нових одрона јер уколико се брдо покрене, угрожено је 20 домаћинстава.

„Овде је страшно живети, кад знате да вам сваког тренутка може нешто затрпати кућу. У насељу живи и доста деце и старијих људи. Зидови су попуцали, земља врло лако може да се свали на читаву кућу и да нас све затрпа. Овај проблем активан је већ дуги низ година, покушали су већ неколико пута санацију, али све је било без већег успеха. Овде није безебдно ни живети", рекао је за РИНУ Зоран Тодосијевић становник ове приградске улице.

Услед неусловног терена који већ годинама не може да се санира, дошло је и до низа других проблема. Прошле године дошло је до пуцања водоводне цеви, што је довело до сливања воде и подизања асфалта. Поједина домаћинства имају проблем и са изливањем канализцаије.

„Није реткост да фекалије пливају по улици, нарочито у летњем пероду кад су температуре високе. Не може се живети од смрада, а плашимо инфекције и заразе. Деца која иду у школу, свакодневно пролазе путем на ком се излила канализација", каже Зоран.

Саобраћај у овој улици је немогућа мисија, јер возила не могу да пролазе. То мештанима прави још већи проблем јер не могу да допреме дрва за огрев до својих домова, а не могу да стигну ни ватрогасна ни возила Хитне помоћи. Како кажу до сада су им нуђена само привремена решења од стране надлежних.

Са друге стране у Управи за инспекцијске послове и комуналну полицију града Ужица кажу да је израђен пројекат за санацију клизишта и да се са радовима креће на пролеће.

ГЗС/РИНА

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.428.444 посета
Тренутно на сајту: 477 посетилац(a)