Rasvetljen niz teških krađa na prostoru Čačka: Među razbojnicima i jedan maloletnik 


Danas sunčano i toplo uz temperaturu do 28 stepeni              Počela Stradalna nedelja - danas je Veliki ponedeljak              Koalicija Aleksandar Vučić – Čačak sutra- predala listu za lokalne izbore, prvi na listi Milun Todorović              Nosilac liste naprednjaka u Ivanjici je Ivan Mojsilović              Koalicija okupljena oko SNS i liste Aleksandar Vučić – Užice sutra -predala GIK-u izbornu listu              Dveri prikupljaju potpise za izbore             

 
Rasvetljen niz teških krađa na prostoru Čačka: Među razbojnicima i jedan maloletnik
Trenutno na sajtu: 285       |       Podeli:
13.04.2024 | 0 коментар(а)



Čačak - Na području Moravičkog okruga, koji pokriva Policijska uprava Čačak, u  martu ove godine 



izvršeno je ukupno 105 krivičnih dela, dok je u istom mesecu prošle godine izvršeno 138, što predstavlja smanjenje za oko 23,91%.

„Od 40 krivičnih dela sa nepoznatim učiniocem, policijski službenici Policijske uprave u Čačku rasvetlili su 23 krivična dela, odnosno oko 57,50%. Iz oblasi opšteg kriminala registrovano je 78 krivičnih dela, privrednog 20, visokotehnološkog i ekološkog kriminaliteta po 4 krivična dela. Najveći broj izvršenih krivičnih dela je iz oblasti imovinskih delikata”, kazali su u ovoj policijskoj upravi.

U ovom periodu nije bilo izvršenja teških krivičnih dela, posebno krivičnih dela koja bi izazvala pažnju javnosti.

„Ovom prilikom ističemo da su policijski službenici Policijske uprave u Čačku, rasvetlili seriju teških krađa, izvršenih na području grada Čačka i podneli krivične prijave protiv trojice muškaraca starosti 20, 21 i 17 godina. Takođe, policija je u okolini Čačka pronašla ilegalnu laboratoriju za uzgoj marihuane sa 103 stabljike kanabisa, opremom za gajenje kanabisa u veštačkim uslovima, 600 grama marihuane, kao i 49 komada pištoljske municije”, dodaju oni.

Tokom marta, od strane pripadnika Policijske uprave u Čačku realizovana je 21 zaplena opojnih droga, a broj krivičnih dela u vezi sa drogom manji je za 42,86 % u odnosu na isti period prošle godine.

U oblasti sprečavanja porodičnog nasilja, u martu je izrečeno 63 hitne mere zaštite od nasilja u porodici, što je 17,10 % manje nego u martu prošle godine kada je izrečeno 76 mera, takođe nadležnim tužilaštvima podneto je 5 krivičnih prijava za krivično delo nasilje u porodici, dok je u martu 2023. godine bilo 7.

 

GZS/RINA




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


VESTI CACAK POLICIJA KRADJE RAZBOJNISTVA MALOLETNIK

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.654.452 посета
Тренутно на сајту: 286 посетилац(a)