Голд гондола наставља ка Прибојској Бањи и Мокрој Гори? 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Голд гондола наставља ка Прибојској Бањи и Мокрој Гори?
Trenutno na sajtu: 372       |       Podeli:
14.02.2022 | 0 коментар(а)



Чајетина – Председник Општине Чајетина Милан Стаматовић најавио је у недавном интервјуу
Фото: ГЗС

Златиборским вестима тендер за набавку опреме за нови крак Голд гондоле до Чиготе, као и могућност да се овај пројекат прошири ка Мокрој Гори и Прибојској Бањи.

Из Општине Чајетина за Бизнис.рс потврђују да постоји план да се умреже Прибој и Мокра Гора, где би Златибор био база. То би свакако побољшало туристичку понуду и Прибојске Бање и Златара и Мокре Горе.

Преносе и да су задовољни оствареним резултатима Голд гондоле, јер је Општина Чајетина крајем 2021. године исплатила и последњу рату кредита, уз милион евра подршке обезбеђених од стране Владе Србије. Најамбициознија туристичка атракција Златибора ће у будућности доносити приход који ће допринети додатним улагањима у туристички развој ове планине. После нешто више од годину дана од званичног пуштања у рад златиборска гондола у могућности је да остварује чист профит.

„Надамо се да ће можда, поучени нашим искуством, наставак гондоле кренути ка Прибојској Бањи и Мокрој Гори. То је још раније била идеја да радимо заједно са општином Прибој, али и са Мокром Гором и Кустурицом. То би била добра туристичка понуда регионалног карактера, са ауто-путем и аеродромом, и тако би се могла побољшати слика Златиборског округа“, наводе из Општине Чајетина.

Најзначајнији златиборски пројекат, Голд гондола, о коме се пре почетка рада годинама причало, Златибору је донео више од очекиваног.

„Интересовања туриста за вожњу најдужом панорамском гондолом на свету премашила су сва очекивања, па је од почетка рада превезла близу 300.000 путника, а само у првих месец дана ове године – 40.000. Искуство је показало да је тај број у првој години увећан више од три пута, па треба рећи и да је златиборска гондола оно што је било предвиђено за десет, остварила већ у првој години рада. Рачуница се не може мерити динар за динар, али се јасно види у ширем напретку развоја туристичких потенцијала. Гондола је због своје импозантне дужине Златибор ставила на светску туристичку мапу. Поред интересовања туриста порасло је и интересовање инвеститора, цена некретнина такође, квалитетом услуга је унапређен туризам, па је велики број индиректних показатеља који су потврдили исплативост инвестиције у коју је општина Чајетина из својих средстава уложила 13,5 милиона евра. Постала је самоодржива, али и способна да у будућности, из својих средстава, финансира све своје даље додатне садржаје“.

Наш саговорник из Општине Чајетина додаје да су радници ЈП “Голд гондола Златибор” морали проћи читав низ обука како би били оспособљени за обављање свих послова које овако одговорно радно место захтева.

 

Бизнис.рс / ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


ZLATIBOR GONDOLA PRIBOJSKA BANJA MOKRA GORA

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.413.671 посета
Тренутно на сајту: 372 посетилац(a)