Парезановић: Учинили смо да Чачак више не буде слепо црево Србије 


Danas oblačno i toplo, u drugom delu dana mestimično sa kiša              Dveri predale izbornu listu za lokalne izbore u Čačku              SPC i vernici obeležavaju Veliki četvrtak             

 
Парезановић: Учинили смо да Чачак више не буде слепо црево Србије
Trenutno na sajtu: 423       |       Podeli:
18.02.2022 | 1 коментар(а)



Чачак - Народни посланик Марко Парезановић био је гост Дневника западне Србије као кандидат на парламентарној листи



„Александар Вучић - Заједно можемо све". Парезановић је народни посланик у два мандата, а на листи се налази на 178. месту. Он је изјавио да му је била част да буде народни посланик у време највећих државних инвестиција у Чачак и западну Србију, са акцентом на два ауто-пута која се укрштају баш у Чачку.

„Учинили смо да Чачак не буде слепо црево Србије као што је био деценијама. Највеће државне инвестиције сада су овде, све оно што сами не бисмо могли да урадимо, сада радимо заједно са државом. Била ми је част и велико искуство да баш у то време будем шест година народни посланик"- рекао је Парезановић и додао да ће СНС у Чачку пред грађане изаћи са резултатима, али и јасним инфраструктурним плановима за наредне две године међу којима ће централно место имати почетак градње затвореног базена и доградња и реконструкција Опште болнице, али и екологија.

Што се тиче изборних услова, Парезановић тврди да је учињено и више него што је било логично.

„Изборне услове је донела бивша власт, а данашња опозиција. Ми смо их унапредили још 2020. када смо смањили цензус и расипање гласова чиме смо себи потенцијално смањили број мандата. Сада имамо више оверивача, странке које су ван парламента имају своје представнике у изборним телима. Урадили смо све што су и европски посматрачи тражили. У историји ће као раритет остати забележено да је једна скупштинска већина донела изборне законе на своју штету. Ипак неки ће наставити да траже алиби за сопствени неуспех, јер је увек лакше наћи кривца у другом, него прихватити одговорност за било шта. Не сумњам да ће део опозиције покушати да баци сенку на изборни процес и изазове сукобе. Али нико неће моћи да доведе у питање изборну вољу грађана. Опозицији би било паметније да грађанима понуде програм и идеје, уместо рушења споменика и претњи насиљем, али то је већ њихов проблем"-закључио је Парезановић.

И без функције остајем доследан политици Александра Вучића

На питање шта ће радити ако не буде изабран за посланика и да ли ће кренути путем неких бивших напредњака, Парезановић је одговорио да на априлским изборима очекује најбољи резултат у апсолутним бројевима од када постоји СНС, али да свакако "полако приводи мандат крају" и да ће остати доследан странци у којој је од првог дана и када не буде функционер.


„Када погледате данашњу опозицију у Чачку, већина њих је била у СНС док је од тога имала користи. Док имају функцију све је лепо и идилично, а када остану без ње онда постају велики опозиционари. Ја сам као што знате један од оснивача СНС-а, био сам опозиционар, у ту партију сам ушао из идеала и нико нам тада није гарантовао да ћемо доћи на власт. Ја свакако полако приводим крају свој посланички мандат што је природно и када останем без функције и тада остаћу доследан СНС-у и политици коју води Александар Вучић"- изјавио је Парезановић и додао да је важно да се странка подмлађује и да не буде затворена за нове људе.

ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (1)

  • Marko

    Samo nije rekao šta je konkretno urađeno, pa više nismo "slepo crevo" !



  •  















     


     

    © Глас Западне Србије
    Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
    032 347 001
    redakcija@glaszapadnesrbije.rs

    Импресум

    Статистика сајта:
    Прес: 158.906.801 посета
    Тренутно на сајту: 424 посетилац(a)