Сутра почиње градња куће за породицу Јовановић из Опаљеника, тешка судбина троје малишана ујединила Србију 


Danas razvedravanje i prestanak padavina              Todoroviću uručeno prestižno priznanje najboljjeg gradonačelnika u Srbiji, Vučiću specijalna nagrada !              Todorović: Nagrada je obaveza da radimo još bolje             

 
Сутра почиње градња куће за породицу Јовановић из Опаљеника, тешка судбина троје малишана ујединила Србију
Trenutno na sajtu: 318       |       Podeli:
02.09.2020 | 0 коментар(а)



Ивањица - Тужна судбина троје малих Јовановића, Данијеле (11), Давида (12) и Милоша

(14), који у ивањичком селу Опаљенику расту у трошној кући без основних услова за живот, и који су почетком августа остали без мајке Сандре (48), подигла је Србију на ноге. О њима брине отац Момчило, који нема примања а кућа у којој расту нема воду ни купатило, кров прокишњава, зидови су попуцали. Девојчица Данијела спава склупчана у фотељи како би најстарији брат могао да се опружи на једном од два разваљена кревета у целој кући. Млађи је спавао с родитељима.

Пре месец и по дана мајка им је пала са недовршених степеница и тешко повредила кичму и главу. Од последица пада Сандра је после вишенедељне коме, преминула.

За тешку судбину породице Јовановић јавност је чула захваљујући Црквеној општини Брезова, МЗ Опаљеник и Удружењу грађана „За напредније село”, који су одмах пошто се Сандра повредила покренули хуманитарну акцију.

Ја њих знам одавно јер су моји парохијани, али кад сам први пут ушао да им светим водицу, има томе неколико година, ја сам се шокирао у каквим условима живе та деца, али сам се одушевио кад сам видео колико су и они и њихови родитељи добри и поштени људи. Они су најсиромашнија породица у селу, а сад их је погодила и ова трагедија да је деци мајка умрла. Срећом, има добрих људи, јављају се са свих страна и надамо се да ћемо Јовановићима ускоро не само подићи кућу, већ да ћемо је напунити од пода до плафона. Зато, Србијо, напред”, рекао је свештеник и старешина Црквене општине Брезова Љубодраг Стојковић, покретач иницијативе за помоћ породици Јовановић.

У акцију помоћи породици Јовановић укључила се и општина Ивањица. Према речима председника општине Момчила Митровића локална самоуправа ће бесплатно обезбедити пројектно - техничку документацију за кућу, увести струју и воду, обавити све земљане радове, обезбедити мајсторе за све што треба и материјал који нико не буде донирао. Парногрејачи из Ивањице ће бесплатно увести грејање и донирати котао. 

Фото: Инфо лига

Овој акцији прикључили су се људи из читаве Србије и ујединили се како би помогли Јовановићима, па је на жиро рачун удружења „За боље село Брезова” до сад уплаћено милион и осамдесет хиљада динара. Они који се засигурно највише радују новој кући су Данијела, Милош и Давид.

Захваљујући људима доброг срца, породица Јовановић ће се за два месеца уселити у свој нови дом. Како би радови кренули што пре, већ је потписан уговор између извођача радова фирме „Кућа монт“ из Ивањице и „Удружења грађана за боље село Брезова“. Многи ивањички привредници уз локалну самоуправу укључили су се у хуманитарну акцију и обезбедили грађевински материјал, а већ сутра почеће се са копањем темеља за нову кућу Јованововића, у којој ће ови малишани имати бар мало безбрижније детињство.

 

 

Глас западне Србије

 

 

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


IVANJICA OPALJENIK KUCA GRADNJA JOVANOVICI

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.379.319 посета
Тренутно на сајту: 318 посетилац(a)