Двери Чачак: Подржавају културну престоницу али критикују слоган 


Danas oblačno i toplo, u drugom delu dana mestimično sa kiša              Dveri predale izbornu listu za lokalne izbore u Čačku              SPC i vernici obeležavaju Veliki četvrtak             

 
Двери Чачак: Подржавају културну престоницу али критикују слоган
Trenutno na sajtu: 507       |       Podeli:
10.01.2023 | 0 коментар(а)



Чачак - Град Чачак је са правом изабран за културну престоницу Србије за 2023. годину и Градска организација Српског покрета Двери у Чачку

поздравља ову одлуку републичких власти, као и финансијска средства која ће тим поводом бити издвојена за подршку културним институцијама и пројектима али не и слоган.

„Нема сумње да су многобројни познати чачански књижевници, сликари, музичари и други истакнути српски и светски уметници ово признање заслужили, као и целокупна богата културна историја града. Такође, посебно треба истаћи изузетан културно-просветни рад институција културе нашега града као што су Градска библиотека, Народни музеј, Међуопштински историјски архив, Уметничка галерија и Дом културе, као и велики број сјајних фолклорних друштава. Као једине проблеме видимо избор неодговарајућег слогана манифестације и опасност да наменска средства поново буду ненаменски потрошена за преплаћене инфраструктурне радове. Што се тиче слогана, „Чачанска родна” је одлична слоган али за неку пољопривредну манифестацију типа „Плодова западног Поморавља”, док је за Чачак као престоницу културе слоган морао бити много креативнији. У најмању руку, предност је могла бити дата стиховима чувених чачанских песника од Владислава Петковића Диса, преко Бранка В. Радичевића и Александра Ристовића до Обрена Пјевовића и Живорада Недељковића. Примера ради, бољи слоган би свакако био стих Бранка В. Радичевића „Тражим боју за своје небо” или „Ој, Мораво, песмо преодавна” Обрена Пјевовића. Са друге стране, грађани Чачка не могу имати поверења у градску управу на челу са кадровима СНС са купљеним факултетским дипломама да реализују једну овако важну културну манифестацију. Они су негација самог смисла ове манифестације. Такође, иза њих је богата историја ненаменских трошења средстава када су у питању реконструкције улица, градског бедема и плаже, тако да постоји основана сумња да ће и нови инфраструктурни пројекти предвиђени у оквиру ове манифестације послужити за коруптивне радње. Двери Чачак ће у сваком случају пружити подршку овој културној манифестацији са надом да ће она бити успешно реализована упркос онима који су, нажалост, ничим заслужено, на челу нашег великог града”, наводи се у саопштењу.

ГЗС

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.894.126 посета
Тренутно на сајту: 508 посетилац(a)