Од сутра нема вакцинације без заказаног термина 


Danas sunčano i toplo uz temperaturu do 28 stepeni              Počela Stradalna nedelja - danas je Veliki ponedeljak              Koalicija Aleksandar Vučić – Čačak sutra- predala listu za lokalne izbore, prvi na listi Milun Todorović              Nosilac liste naprednjaka u Ivanjici je Ivan Mojsilović              Koalicija okupljena oko SNS i liste Aleksandar Vučić – Užice sutra -predala GIK-u izbornu listu              Dveri prikupljaju potpise za izbore             

 
Од сутра нема вакцинације без заказаног термина
Trenutno na sajtu: 443       |       Podeli:
25.01.2021 | 0 коментар(а)



Од уторка, 26. јануара, на свим пунктовима за вакцинацију моћи ће да се вакцинишу искључиво грађани који су добили позив
Фото: Илустрација, РИНА

од електронске управе са термином вакцинације. Термин за вакцинцију грађани ће добити након пријаве на порталу еуправе или позивом контакт центра. Нема никакве потребе нити је у интересу јавног здравља да се стварају редови и гужве грађана који немају заказан термин, јер ће сви грађани добити вакцину у складу са планом приоритизације.

Оваква одлука донета је због тога што се свакога дана увећава број грађана који се нису пријавили за вакцинацију, а долазе испред пунктова или здравствених установа како би се вакцинисали. Молимо грађане да поштују процедуре пријаве и саме вакцинације, јер је то најбољи начин да своју вакцину добију сви, по утврђеним приоритетима. Због тога Влада Србије још једном позива све грађане да долазе на вакцинацију исккључиво у термину када им је она и заказана.

Исказивање интересовања за вакцинацију, након чега ћете у блиској будућности добити време и место вакцинације, траје неколико минута и веома је једноставно. Сви грађани то могу учинити на адреси www.imunizacija.euprava.gov.rs . Уколико особа заинтересована за вакцинацију не поседује рачунар, може се пријавити и телефонски, путем контакт центра на број телефона 0800 222 334, свакога дана од 8 до 20 часова.

На крају, подсећамо све грађане Републике Србије да без обзира на то што је вакцина стигла у нашу земљу и што смо тренутно међу водећим државама у свету по броју вакцинисаних грађана на милион становника, епидемија никако није готова. Без обзира да ли смо примили вакцину или не, морамо носити маске у затвореним просторима, водити рачуна о хигијени руку, одржавати међусобну дистанцу када год је то могуће и редовно проветравати просторије. Одговорним понашањем, поштовањем епидемиолошких мера и поштовањем термина вакцинације најбрже ћемо доћи до нашег заједнилког циља а то је коначна победа над корона вирусом.

ГЗС/Курир




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.611.171 посета
Тренутно на сајту: 444 посетилац(a)