Вучић о поскупљењу струје: Гледаћемо да не буде више од 10 посто 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Вучић о поскупљењу струје: Гледаћемо да не буде више од 10 посто
Trenutno na sajtu: 349       |       Podeli:
18.07.2022 | 0 коментар(а)



Председник Србије Александар Вучић изјавио је на конференцији за медије да се тренутно ради на складиштењу гаса и у Мађарској како
Фото: ГЗС, илустрација

бисмо се максимално осигурали. Према његовим речима, у сваком тренутку можемо да останемо без гаса и струје, али да је Србија већ почела да складишти гас у Мађарској, који може да повлачимо.

Он је рекао да ће гледати да повећање струје не иде више од 10 посто.

„Имамо у Банатском двору сада резерве за готово 50 дана и имаћемо за 50 дана ускоро. Уз оно што утискујемо у Мађарској омогућиће нам да имамо 11 милиона кубика дневно“, рекао је Вучић.

Предузето је, каже, много мера када је реч о решавању проблема у енергетици.

„У сваком тренутку може да нам се догоди да се свако одазове на „вишу силу“ и да останемо без гаса. Улажемо максималне напоре за предстојећу јесен и зиму. Разматрали смо, али нисмо донели одлуку, о томе да се смањују температуре у становима. Уколико буде већих проблема или се неко буде позвао на „вишу силу“, то ће бити опција“, рекао је Вучић.

Што се тиче набавке угља, Вучић је рекао да смо увезли 119 тона што је потрошња за један дан и истакао да очекује подршку кинеских партнера. „Боримо се за све што можемо, разговарамо са НИС-ом за нафту да бисмо имали безбеднију јесен и зиму.

Подсећа да је у неким земљама ЕУ температура већ смањена на 19, али да у Србији засад све делује под контролом. Када је реч о инфраструктурним пројектима, председник најављује Нови Пазар-Тутин, обилазницу око Београда, Рума-Шабац до септембра наредне године, обилазнице око Горњег Милановца и Ужица…

Наставиће се изградња метроа, додаје он.

„Сви пројекти се настављају“, рекао је Вучић.

Да подсетимо, раније данас је министарка рударства и енергетке и потпредседница Владе Зорана Михајловић изјавила да струја мора поскупети, те да је то став министарства на чијем је челу, али и Фискалног савета. „Нема разговора и договора о висини поскупљења, али Министарство сматра да је то неопходно. Спремили смо уредбу за енергетски угрожене купце, да обезбедимо она домаћинства која не могу да плате електричну енергију. Колико год ми желели да не утичемо на инфлацију одржавањем цена електричне енергије, ми тиме директно урушавамо ЕПС“, казала је министарка и додала да ће поскупљење струје бити од 15 до 20 одсто.

ГЗС/ Данас




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


vucic struja poskupljenje

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.412.897 посета
Тренутно на сајту: 350 посетилац(a)