Доловић: Под водом је било 256 објеката 


Danas promenljivo oblačno i vetrovito              Vučić: Hoće da ukinu Republiku Srpsku i naplate ratnu odštetu              Počinje pozorišni festival Kustendorf              Nedelja u Bajinoj Bašti rezervisana za besplatne preventivne preglede              Uključen crveni meteoalarm, košava će duvati brzinom većom od 100 kilometara na čas              Najveća barutana na Balkanu slavi 75. rođendan              U nedelju se nastavlja akcija preventivnih pregleda u čačanskom Domu zdravlja              Vlada i prosvetari dogovorili da se u što kraćem roku izmeni Krivični zakon              Čačak privremeno rešio problem odlaganja smeća             

 
Доловић: Под водом је било 256 објеката
Trenutno na sajtu: 225       |       Podeli:
05.06.2019 | 0 коментар(а)



Лучани - Према последњим информацијама на подручју Драгачева под водом је било 256 објеката,
Председник Општине Лучани Миливоје Доловић, фото: РИНА

највише у Гучи око 180, рекао је за агеницју РИНА председник Општине Лучани Миливоје Доловић.


„На терену се налази пет комисије за процену штете на стамбеним објектима, заједно са комисијом за процену штете на инфраструктури и комисија за процену штете на привреди које сагледавају последице ове катастрофалних поплаве које су нас задесиле 3. јуна. Најгоре је погођена МЗ Гуча негде 190 објеката и Вича која је комплетно поплављена са неких 30 објеката у доњем делу села. Затим Ђераћ и делови Крстаца, Котража и Доњи Дубац”, каже за агенцију РИНА Доловић.

Према његовим речима тренутно се успоставља путна инфраструктура у месним заједницима где је дошло до прекида саобраћаја.
„Наше екипе са 15 машина су и данас на терену. ЈКП `Комуналац` Лучани ради у три смене и уклања кабасти отпад и пере улица. У сарадњи са ЗЗЈЗ у Чачку вршимо дезинфекцију кућа које су већ очишћење. Из Црвеног крста стижу сушачи које ћемо поделити домаћинствима за извлачење влаге из зидова. Највећи проблем је недостатак људства у чишћењу и расклањању самог отпада и муља које је река донела”, наводи председник општине.

У Лучане је стигла и Восјка, и то 145 припадника која ће ту бити и наредних дана.
„Ми их сходно потребама упућујемо у домаћинства где нема довољно радне снаге, и на јавне објекте. Нажалост после обилних падавина појавила су се и клизишта, пријављено нам је у неколико у вишим МЗ. Нажалост има и клизишта која угрожавају и стамбене објекте, као што је то случај на Глогу где смо једну породицу и иселили”, истиче Доловић.

Локално руководство је евакуисане суграђане који нису имали смештај код рођака и пријатеља, сместили у СЦ у Гучи.

Доловић је додао да су поплављена подручја претрпела много веће штете него 2014. и 2016. јер је само преко 500 хектара обрадивог земљишта оштећено и преко 300 км општинских и некатагорисаних путних праваца, а штета Ливнице у Гучи је преко милион евра.

РИНА




PODELI:








Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 160.448.605 посета
Тренутно на сајту: 225 посетилац(a)