Дејан Лазаревић велико име српске трубе уређиваће музички програм 61. Сабора трубача 


Oblačno i hladnije vreme, povremeno s pljuskovima praćenim grmljavinom              Danas je Veliki petak, najtužniji dan, ali i u uvod i priprema za Uskrs              Godišnjica masovnog ubistva u OŠ „Vladislav Ribnikar”              Todorović za osam godina asfaltirao 500 km lokalnih puteva, evo šta je još planirao             

 
Дејан Лазаревић велико име српске трубе уређиваће музички програм 61. Сабора трубача
Trenutno na sajtu: 368       |       Podeli:
29.07.2022 | 0 коментар(а)



Лучани - Драгачевски сабор трубача ове године, по 61. пут, исписаће још једну страницу
Дејан Лазаревић велико име српске трубе уређиваће музички програм 61. Сабора трубача, фото: РИНА

саборске историје. Сабор је својим програмским садржајем и особеношћу препознат као манифестација од посебног значаја, манифестација која сваке године у августу месецу привуче велики број љубитеља трубе, из Србије и света. С тим у вези, организатори су донели одлуку и именовали велико и значајно име, мајстора трубе, који ће својим искуством и знањем допринети одржавању нивоа и квалитета програмског садржаја.

„Дејан Лазаревић, признати уметник и мајстор трубе, именован је за музичког уредника 61. Драгачевског сабора трубача. За реализацију званичног програма Сабора, потребне су стручне и компетентне активности музичког уредника, а те квалитете Лазаревић и те како поседује. Отуда и одлука организатора да једном од највећих мајстора трубе поклони поверење”, казао је за РИНУ, председник саборског одбора Миливоје Доловић.

Дејан Лазаревић ће се као музички уредник бринути о репертоару извођача и музичким нумерама које ће се изводити у програму манифестације, састављаће и вршити корекцију листе музичког програма и вршити избор мелодија за извођење. Такође, биће одговоран и за организацију наступа извођача, његових колега трубача који сањају да једног дана засијају на трубачком небу као мајстори трубе.

Највећа трубачка фешта у Гучи, одржаће се наредног викенда у термину од 5. до 7. августа.

 

РИНА / ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


LUCANI GUCA SABOR TRUBACI DEJAN LAZAREVIC

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 159.031.126 посета
Тренутно на сајту: 369 посетилац(a)