Цену свињског и пилећег меса сада диктира тржиште, Будимовић: „Неће бити поскупљења” 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Цену свињског и пилећег меса сада диктира тржиште, Будимовић: „Неће бити поскупљења”
Trenutno na sajtu: 430       |       Podeli:
14.02.2023 | 0 коментар(а)



Влада Србије укинула је ограничење цене на поједине врсте свињског меса и пилетине. Потрошачи су у страху

да ће то довести до новог поскупљења, а из Удружења за сточарство Привредне коморе Србије (ПКС) тврде да то није реално и да поскупљења неће бити.

Након што је више од шест месеци Влада Србије утицала на формирање цена свињског бута без костију, свињске плећке, свињског врата са костима, свињске крменадле са костима, пилетине, дошло је време да цене поново регулише само тржиште. Укидање ограничења цена од 9. фебруара за сада се није одразило на новчанике потрошача.

„Не мора да значи да ће доћи до поскупљења, јер тржиште све регулише. Увек напомињем трговце да не могу бити исте цене шницле првог и трећег дана у продавници. Оно што је свеже, што је тог дана заклано то треба да буде скупље. Већ другог, трећег дана то би требало да буде јефтиније. Тако је на западу- прва, свежа шницла је најскупља, другог дана је 10 посто јефтинија. Зна се колики је рок трајања пилећег, колико је рок трајања свињског свежег меса", каже Горан Поповић, председник Националне организације потрошача Србије.

У Уредби која је претходних пола године била на снази максимална малопродајна цена за свињски бут без костију није смела да пређе 750,20 динара по килограму, а за свињскку плећку без костију 738,10 динара.
Максимална малопродајна цена за свињски врат са костима је била 689,70 динара по килограму, за свињску слабину са костима 659,45 динара по килограму. Пилећи труп трговци и месари нису смели да продају по цени већој од 319 динара по килограму.

ПКС: Поскупљења неће бити

У Привредној комори Србије тврде да поскупљења свињског и пилећег меса неће бити и да грађани не треба да брину. Ненад Будимовић, секртетар Удружења за сточарство ПКС за Еуронеwс Србија објашњава зашто је то тако.

ГЗС/Еуроњуз

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.356.615 посета
Тренутно на сајту: 430 посетилац(a)