Представљен програм Фонда за иновационе делатности 


U Srbiji danas do 17 stepeni              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Представљен програм Фонда за иновационе делатности
Trenutno na sajtu: 448       |       Podeli:
29.05.2019 | 0 коментар(а)



Чачак - Научно технолошки парк Чачак у сарадњи са Фондом за иновационе делатности организовао

је данас представање програма Фонда за иновационе делатности и то програм раног развоја и програм суфинансирања иновација.

Фонд је једина државна организација специјализована за пружање подршке иновационој делатности и управљање финансијским средствима за постицање иновација, којој је тај мандат дат законом.

Фонд је активан од 2011.године и пионир је у институционалном спровођењу овог инпертива у дело. Највише се залаже за увећање капацитета стартап и расположивих ресурса за њихов раст.

Циљ фонда је унапређење везе између науке, технологије и привреде и доприноси подстицању развоја иновативног предузетништва.

Програм раног развоја намењен је микро и малим предузећима, која послују не дуже од три године, а која развијају технолошку иновацију за којом постоји потреба на тржишту. Иновативни пројекти предузећа се суфинансирају у износу од 80 хиљада евра.

Иновативни људи који немају регистроване фирме а имају иновативне идеје могу да региструју своје фирме и одмах аплицирају за Програм раног развоја, исто тако могу да се јаве на Јавни позив Стартап центра Научно технолошког парка Чачак који је званично отворен 24.маја 2019.године за усељење у Стартап центар и да кроз нашу подршку аплицирају за средства која додељује Фонд за иновациону делатност!

Програм суфинансирања иновација намењен је микро, малим и средњим предузећима којима су потребна значајна финансијска средства за реализацију развојног циклуса технолошких иновација и покривање високих трошкова за пренос истраживања у комерцијално одржив производ. Иновативни пројекти предузећа се суфинансирају у износу од 300 хиљада евра.

У 2019. години опредељено је 4,1 милион евра за ова два програма из ИПА пројекта „Развој нових производа и услуга кроз комерцијализацију истраживања у малим и средњим предузећима“.

Јавни позив Фонда за иновационе делатности је отворен до 1. јула 2019. године.

Новчану помоћ и оквиру последњег програма донација за подршку иновативним научно-истраживачким пројектима у Србији (2016) добила је фирма Тетрагон из Чачка – једнокомпонентни лепак на воденој бази.

Фирми Унипласт из Чачка одобрено је финансирање иновативног пројекта у оквиру Програма суфинансирања иновација.

У оквиру програма сарадње науке и привреде на основу јавног позива у 2018.години финансирање пројекта је добио Avantech Electronics (Београд) са главним партенерима Факултет техничких наука Чачак и Zof Electro доо Чачак са пројектом Smart rent a Parking – иновативна софтверска платформа за јавни паркинг која се може применити на локалном, регионалном и глобалном нивоу.

 

 

Глас западне Србије

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


cacak ntp program predstavljanje fond investicije

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.509.552 посета
Тренутно на сајту: 448 посетилац(a)