U sred vaskršnjeg posta tezge na čačanskoj pijaci dobro snabdevene 


Danas sunčano i toplo uz temperaturu do 28 stepeni              Počela Stradalna nedelja - danas je Veliki ponedeljak              Koalicija Aleksandar Vučić – Čačak sutra- predala listu za lokalne izbore, prvi na listi Milun Todorović              Nosilac liste naprednjaka u Ivanjici je Ivan Mojsilović              Koalicija okupljena oko SNS i liste Aleksandar Vučić – Užice sutra -predala GIK-u izbornu listu              Dveri prikupljaju potpise za izbore             

 
U sred vaskršnjeg posta tezge na čačanskoj pijaci dobro snabdevene
Trenutno na sajtu: 442       |       Podeli:
12.04.2024 | 0 коментар(а)



Čačak - S obzirom na to da smo u sred vaskršnjeg posta, tezge na čačanskim pijacama su pune,
U sred vaskršnjeg posta tezge na čačanskoj pijaci dobro snabdevene, foto: 4N Studio

snabdevenost je odlična, čemu su doprineli povoljni vremenski uslovi ovog proleća, kako kažu pijačari, vreme je išlo na ruku poljoprivredn im proizvođačima.

Najlepša tezga na čačanskoj pijaci kod Saše Ćendića, foto: 4N Studio

A na najvećoj pijaci u zapadnoj Srbiji, prodavci se trude da što bolje obogate i srede svoje tezge, pa se tako i prodavac Saša Ćendić potrudio da njegova tezga bude jedna od najlepših, te kako kaže privlačna za kupce.

Saša Ćendić, čačanska pijaca, foto: 4N Studio

„Ovo je ulica najlepših plodova na čačanskoj pijaci, a s obzirom na to da je vreme posta, najviše se prodaju pasulj tetovac i krompir, posebno oni koji poste na vodi. Uglavnom tokom ovog posta dobro se prodaje svo sezonsko povrće. Cena pasulja tetovca je 450 dinara po kilogramu, smatram da je to pristpačna cena za svačiji novčanik, jer, uglavnom kupuju po pola kilograma. Krompir staje 100 dinara, naša najbolja salata iz Trbušana košta 50, mladi crni luk, takođe 50, kolačar krupni 150, 130 sitni mladi, dok se cene mladog krompira koji stiže na naše tezge kreću od 250 do 300, tikvice 150, praza od 150-180, beli u poroseku po glavici 30, a po kilogramu od 600 do 1000, krastavci su 140, mladi kupus 100 dinara po kilogramu. Pripremio sam i lukovinu za farbanje vaskršnjih jaja, koja staje 100 dinara, međutim stalnim kupcima poklanjam”, rekao je Saša Ćendić za Glas zapdne Srbije.

Miloš Krstić, čačanska pijaca, foto: 4N Studio

I prve jagode su stigle na tezge, njihova cena je 450 dinara po kilogramu, rekao je Miloš Krstić.

S obzirom da je u toku vaskršnji post i da se riba u ovom periodu konzumira za Blagovesti i Cveti, proveravali smo koja je cena trenutno i da li će možda poskupeti pred Cveti.

Zoran Zornić, ribarnica na čačanskoj pijaci, foto: 4N Studio

„Cena ribe se nije menjala, cena oslića se kreće 430 do 600, skuša 400, od žive ribe najviše se prodaju šaran i pastrmka, šaran je 750, a pastrmka 800 dinara. Imamo veliki izbor i morske i slatkovodne ribe. Cena ribe pred Cveti se neće povećavati, ali se tada u ovom periodu ona najviše prodaje”, zaključio je Zoran Zornić iz jedne od ribarnica koja se nalazi na čačanskoj pijaci.

Uključenje sa čačanske pijace emitovano u emisiji „Jutro” na Prvoj televiziji:




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


cacanska pijaca cene povrce sasa cendic

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.631.882 посета
Тренутно на сајту: 439 посетилац(a)