Најстарији активни возач у Србији кључеве белог мерцедеса окачио о клин, сада пуни 95 година и одбијен му је продужетак возачке дозволе 


Danas razvedravanje i prestanak padavina              Todoroviću uručeno prestižno priznanje najboljjeg gradonačelnika u Srbiji, Vučiću specijalna nagrada !             

 
Најстарији активни возач у Србији кључеве белог мерцедеса окачио о клин, сада пуни 95 година и одбијен му је продужетак возачке дозволе
Trenutno na sajtu: 497       |       Podeli:
29.03.2022 | 1 коментар(а)



Ивањица - Деда Тика из Ивањице са своје 94 године најстарији је активни возач у Србији.
Фото: РИНА

Ипак, иако и даље виталан и спретан морао је кључеве свог мерцедеса да окачи о клин. Након истека возачке дозволе, сада на половини десете деценије, она му више није продужена. Иза њега је преко 70 година возачког стажа и на хиљаде пређених километара, а његово име као возача свакако ће остати упамћено не само у Ивањици већ у читавој држави.

Фото: РИНА

"Сад ће други да ме возе или да идем пешке. Мада, у овим годинама и немам неку потребу за далеким релацијама. Од куће до моје кафане, до продавнице и до лекара и то је то", каже Тихомир Бешевић за РИНУ.

Фото: РИНА

Овај Ивањичанин најбољи је доказ да су године заправо број на папиру и да је стање духа заправо најбитније. Док је био млађи без проблема хе возио до Турске, Италије, Немачке и Аустрије, а током свог вишедеценијског возачког стажа остао је, како каже, веран само краљу аутомобила - Мерцедесу.


"Тих давних четрдесетих кад сам кренуо да возим, прво сам купио ’пежоа’, а после ’мерцедеса’. Од кад сам први пут сео у њега, произвођача више нисам мењао. За мене је Мерцедес неприкосновен", рекао је деда Тика и додаје да јеопрез најбитнији у саобраћају без обзира колико година имате.


"Возити према ограничењима и не бити бахат у саобраћају, водити рачуна о себи али и поштовати друге учеснике. То чини доброг возача", наглашава овај Ивањичанин.


У Ивањици сви добро знају Тикомира и његов бели мерцедес, а многи од њих су се са њим и провозали.


"Тика је одличан возач, пажљив и поштује прописе. Кад га ја возим увек ми суфлира да успорим, чим мало јаче станем на гас. То је ваљда та стара школа", рекао је Тикомиров пријатељ Ацо.


И док неки његови вршњаци не могу ни да устану из кревета, овај Ивањичанин, спретан и окретан, срушио је све предрасуде о старости. Мештани и комшије кажу да је Тика такав возач, да би без проблема могао да вози и до 100 године, али закон је ипак рекао - не.

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (1)

  • SCANIA TRUCK

    Zasto mu nije produzena dozvola pa on je legenda bre, trebalo bi da se mediji malo vise pozabave ovim slucajem da se objavi razlog zasto mu nije produzena dozvola pogotovu sto ti lekari znaju da on iz ivanjice nece nikud dalje a Ivanjica nije Pariz i ako je lepsa od njega. Lekarske preglede prolaze blesavi drogirasi i oni mogu da sednu u kamione i juris po putu a ti legendo ne mozes.



  •  















     


     

    © Глас Западне Србије
    Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
    032 347 001
    redakcija@glaszapadnesrbije.rs

    Импресум

    Статистика сајта:
    Прес: 157.303.538 посета
    Тренутно на сајту: 498 посетилац(a)