Za opštinu Priboj 40 miliona dinara iz budžeta Vlade 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Za opštinu Priboj 40 miliona dinara iz budžeta Vlade
Trenutno na sajtu: 454       |       Podeli:
15.03.2024 | 0 коментар(а)



Priboj - Ministar za ravnomerni regionalni razvoj Edin Đerlek posetio je Priboj povodom projekta



rekonstrukcije ulice u ovom gradu za koji je Ministarstvo izdvojilo 20,8 miliona dinara.

U pitanju je rekonstrukcija dela ulice koja uključuje zamenu vodovodne i kanalizacione mreže, rekonstrukciju ulične rasvete, kao i kolovoza i trotoara.

On se ovom prilikom sastao sa predsednikom opštine Lazarom Rvovićem sa kojim je razgovarao o budućim ulaganjima u komunalnu i putnu infrastrukturu u ovom mestu.

„Srećan sam što privodimo kraju radove u Ulici 12. januar koja je veoma važna za sve građane Priboja ali i one koji posećuju Priboj. Osim što se u njoj nalaze kulturno - istorijske ustanove, radovi su važni i za meštane koji žive u ovoj ulici ali i za preduzetničke radnje koje se ovde nalaze. Želimo i dalje da ulažemo u Priboj. Opština je konkurisala sa novim projektom, a to je ulica Radenka Karadžića, potom vodovod u naselju Miškovac, a uz to ćemo raditi još nekoliko ulica u Starom i Novom Priboju. Za ove projekte iz budžeta Ministarstva biće izdvojeno oko 40 miliona dinara", izjavio je Ministar Đerlek prilikom posete lokaciji, dodavši da jedan od osnovnih činilaca ravnomernog regionalnog razvoja jesu kadrovski kapaciteti kako bi se redovno i blagovremeno apliciralo sa kvalitetnim razvojnim projektima koje podržava ministarstvo”, kazao je ministar Đerlek.

Ove godine iz budžeta Republike Srbije opredeljeno je 315 miliona dinara za podsticanje ravnomernog regionalnog razvoja u Srbiji. Sredstva su namenjena za projekte iz oblasti poslovne infrastrukture, potom komunalne, putne i socijalne infrastrukture. Opštine širom Srbije imale su prilike da konkurišu za ova sredstva putem Javnog poziva koji je raspisan u februaru i danas ističe.

„Sa ministarstvom i ministrom Đerlekom imamo odličnu saradnju i ono što dogovorimo to se uradi. Imali smo kašnjenja sa naše strane na ovom projektu koja su opravdana ali ga privodimo kraju, i na zadovoljstvo građana slede i novi projekti koji se tiču kanalizacione mreže kao i saobraćajnica u našoj opštini koje će podržati Ministarstvo za ravnomerni regionalni razvoj", rekao je predsednik opštine Priboj Lazar Rvović.

 

GZS




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


PRIBOJ PROJEKTI SREDSTVA EDIN DJERLEK

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.305.951 посета
Тренутно на сајту: 454 посетилац(a)