Сабор народног стваралаштва Србије у Горњем Милановцу 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Сабор народног стваралаштва Србије у Горњем Милановцу
Trenutno na sajtu: 437       |       Podeli:
21.10.2020 | 0 коментар(а)



Горњи Милановац - Горњи Милановац ће у суботу, 24. октобра 2020. године бити престоница народне уметности. Ова манифестација, духа,

културе и традиције по четврти пут за редом биће реализована у граду под Рудником.

Прикупљање, чување, приказивање и обнављање традиционалних вредности, игре, песме, свирке, ношњи и обичаја појединих подручја Србије, идеја водиља је Сабора.
По ономе што чини и колико успева да допринесе очувању и неговању народне културе и традиције, Сабор народног стваралаштва Србије, стекао је право да се сврста у сам врх светковина ове врсте.
Упркос епидемиолошкој ситуацији у Србији узрокованој корона вирусом, Горњи Милановац и ове године ће бити домаћин републичкој светковини народне уметности.

Фото: КЦ ГМ

То је најважнија и најпрестижнија манифестација изворног народног стваралаштва и традиционалне културе у Србији. Сабор у Горњем Милановцу је национална, свеобухватна и завршна Смотра изворног стваралаштва у области игре, песме, свирке, ношње и обичаја, на којој се представљају најбољи међу најбољима. У суботу у Горњем Милановцу ће бити представљено оно најрепрезентативније из богате ризнице традиционалне културе већинског народа као и националних мањина Србије.
Овогодишњи 48. Сабор народног стваралаштва Србије значајано доприноси очувању и неговању традиционалне народне духовне културе, а предходили су му афирмисани регионални сабори. На сцени Дома културе наступиће најбољи чувари традиције: играчи, певачи, вокални и инструментални солисти и групе народних свирача са аутентичним вредностима из својих средина. Тако ће се богата ризница народне традиције приказивати и истовремено чувати од заборава, преносећи је на млађе нараштаје.

Почетак програма у Великој сали Културног центра (Дом културе) је у 19:00 сати.

 

 

ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


sabor narodnog stvaralastva gornji milanovac kultura

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.442.868 посета
Тренутно на сајту: 437 посетилац(a)