Kampanju „Besplatno obrazovanje” pokrenule prijepoljske Dveri 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Kampanju „Besplatno obrazovanje” pokrenule prijepoljske Dveri
Trenutno na sajtu: 450       |       Podeli:
04.07.2023 | 0 коментар(а)



Prijepolje - Tema konferencije za medije koju su ispred zgrade opštine Prijepolje



organizovali članovi Opštinskog odbora „Dveri“ bila je pokretanje kampanje „Besplatno obrazovanje“ u okviru koje je lokalnoj samoupravi predata preporuka o rebalansu budžeta i preusmeravanju budžetskih sredstava za besplatne udžbenike, užinu i prevoz đaka, kao i za besplatne vrtiće.

„Nakon uspešno sprovedene kapmanje „Jedna je majka” krenuli smo u novu kampanju koja je na neki način logičan nastavak naše prethodne kampanje, ona se odnosi na našu preporuku lokalnim i republičnim vlastima da se u prvi plan stavi briga i podrška porodicama i našim namlađim sugradjanima kako bi se sa mrtve tačke pokrenula borba protiv bele kuge”, predsednik OO Dveri u Prijepolju Miroljub Bjelić.

„Mislim da je najbitnije da se deci izađe u susret da se roditeljima pomogne kako bi što lakše prebrodili početak naredne školske godine i prvi septembar, zato što je to ogroman udar na budžet. Za realno rešenje treba samo dobra volja opštinara. Meni kao ocu četvoro dece, od kojih je troje školskog uzrasta za početak školske godine treba bar 100.000 dinara samo da ih opremim da idu u školu. Mislim da je ovaj naš predlog svima dobrodošao, rekao je član OO Dveri u Prijepolju Miloš Sokić.

Oni traže od lokalne samouprave rebalans budžeta uoči nastupajuće školske godine podsećajući da opština Prijepolje spada u grupu devastiranih sa prosečnom zaradom za oko 22 hiljade dinara manjom od republičkog proseka.

 

Opširnije o ovoj temi u večerašnjem Dnevniku zapadne Srbije.

 

GZS




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


prijepolje dveri kampanja besplatno obrazovanje

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.301.535 посета
Тренутно на сајту: 451 посетилац(a)