U Narodnom muzeju održano predavanje „Tanasko Rajić” 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
U Narodnom muzeju održano predavanje „Tanasko Rajić”
Trenutno na sajtu: 316       |       Podeli:
15.06.2023 | 0 коментар(а)



Čačak - Večeras je u prostorijama Narodog muzeja u Čačku održano predavanje



koje je držao dr Radomir Popović. Ovo predavanje održano je u okviru celine "Sloboda ili ništa" Prestonica kulture Srbije 2023.

 

dr Radomir Popović, foto: GZS

"Osnovna zamisao programa "Sloboda ili ništa" u okviru Nacionalne prestonice kulture 2023. temelji se na potrebi isticanja ličnosti koje su obeležile prošlost našeg grada što je uslovilo stvaranje posebnog identiteta kao jedinstvenog skupa osobina i obeležja koje su obeležile trajnu prepoznatljivost u poređenju sa drugim mestima", rekla je za GZS direktorka Narodnog muzeja u Čačku Delfina Rajić.

Predavač dr Radomir Popović zahvalio se prisutnima i izrazio zadovoljstvo što ima priliku da na današnjem predavanju govori o jednoj važnoj ličnosti kao što je Tanasko Rajić.

Foto: GZS

„Moje predavanje ima za cilj da prikažem konstrukciju istorijskog lika Tanaska Rajića, takođe tu će biti i predstavljanje nekih novih činjenica, vezanih za njegov život, dosta neodumica najčešće veza ih za njegovo potomstvo, ko su bili njegovi potomci, jer za to postoje različiti podaci, ima dosta neodumica vezanih i za njegovo ime, jer Tanasko je svakako nadimak koji je prihvaćen kao kod mnogih istorijskih ličnosti. Tokom istraživanja najviše mi je ostavio utisak stvaranje predstave o Tanasku Rajiću tokom 20 tih i 30 tih godina 19. veka", rekao je dr Radomir Popović.

 

 

GZS




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


muzej predavanje tanasko rajic

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.496.720 посета
Тренутно на сајту: 316 посетилац(a)