Godišnjica masovnog ubistva u Orašju i Duboni 


Danas promenljivo oblačno i vetrovito              Vučić: Hoće da ukinu Republiku Srpsku i naplate ratnu odštetu              Počinje pozorišni festival Kustendorf              Nedelja u Bajinoj Bašti rezervisana za besplatne preventivne preglede              Uključen crveni meteoalarm, košava će duvati brzinom većom od 100 kilometara na čas              Najveća barutana na Balkanu slavi 75. rođendan              U nedelju se nastavlja akcija preventivnih pregleda u čačanskom Domu zdravlja              Vlada i prosvetari dogovorili da se u što kraćem roku izmeni Krivični zakon              Čačak privremeno rešio problem odlaganja smeća             

 
Godišnjica masovnog ubistva u Orašju i Duboni
Trenutno na sajtu: 322       |       Podeli:
04.05.2024 | 0 коментар(а)



U masovnom ubistvu u Duboni i Malom Orašju, selima kod Mladenovca i Smedereva, na današnji dan pre godinu dana stradalo je devetoro i ranjeno 12 mladih ljudi. Uroš Blažić, optužen za teško ubistvo, čeka suđenje u pritvoru. Pripremno ročište pred početak suđenja zakazano je za 23. maj.



Predsednik Aleksandar Vučić i premijer Miloš Vučević u Malom Orašju

Predsednik Aleksandar Vučić i premijer Miloš Vučević položili su cveće i zapalili sveće na spomenik ubijenima u Malom Orašju, a zatim su se uputili ka Duboni.

Vučić: Država neće dozvoliti zločin bez kazne, zverstva nad čovečnošću

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić položio je cveće u spomen-parku u Malom Orašju na mestu ubistva Nemanje Stevanovića, Lazara Milovanovića, Marka Mitrovića, Aleksandra Milovanovića, Nikole Milića i Petra Mitrovića.

"Sa najdubljim pijetetom odajem poštu nevinim žrtvama bezumnog pohoda koji je iza sebe ostavio očaj, tugu i pustoš. Kao roditelj, osećam ogroman bol zbog izgubljenih života i delim patnju porodica koje su ostale bez najvrednijeg blaga, bez svoje dece", napisao je predsednik na Instagram nalogu budućnostsrbijeav.

Vučić je napisao da kao predsednik obećava da država neće dozvoliti zločin bez kazne, pobedu zla nad pravdom i zverstva nad čovečnošću.

Na godišnjicu masovnog ubistva u selima mladenovačke i smederevske opštine održaće se komemoartivni programa na terenu fudbalskog kluba Ravni Gaj.

Prvo će biti prikazan polučasovni dokumentarni film pod nazivom "Nebeska družina", održaće se recital, a nakon toga memorijani turnir u fudbalu.

Turnir će odigrati omladinske selekcije Crvene zvezde i Partizana.

Turnir će biti i humanitarnog karaktera, a prikupljeni novac biće iskorišćen za nastavak oporavka povređenih.

Okupljanje na mestu stradanja, humanitarni turnir i dokumentarni filmovi

Na godišnjicu masovnog ubistva, porodice, prijatelji i građani okupljaju se na mestu stradanja mladića u Ravnom Gaju, u Malom Orašju.

Nedaleko od tog mesta, na terenu FK Ravni Gaj, održava se komemorativni program, koji počinje u 11 časova.

Biće prikazan polučasovni dokumentarni film, pod nazivom "Nebeska družina".

Održaće se i recital, a nakon toga i memorijalni turnir u fudbalu. Turnir će biti humanitarnog karaktera.

RTS večeras na Prvom programu, od 21 čas i 10 minuta, emituje dokumentarni film "Oni nisu inicijali", autorke Sanje Dragićević Babić i novinarke Ane Pendić Stanković.

Regulatorno telo za elektronske medije pozvalo je pružaoce medijskih usluga da i na godišnjicu masovnog ubistva u selima Dubona i Malo Orašje zatamne ekrane, odnosno obustave program u trajanju od jednog minuta, u 22.32, sa tekstom "3. i 4. maj 2023. Pamtimo".

GZS/RTS




PODELI:








Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


ORAŠJE

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 160.347.364 посета
Тренутно на сајту: 322 посетилац(a)